Γιώργος Παπανδρέου: Τι γίνεται με τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό;

Αυτά που θα σας διηγηθώ τώρα δεν είναι ένα φανταστικό γεγονός. Δεν είναι η υπερβολή ενός δημοσιογράφου-τρομοκράτη. Και κυρίως δεν σας κάνω πλάκα καλοκαιριάτικα. Αυτά που θα σας διηγηθώ μου τα περιέγραψε πολύ γνωστός υπουργό, φίλος παλιός και καλός, που μερικά πράγματα ήδη δεν τα αντέχει μέσα στη κυβέρνηση.

  • Την περασμένη Τρίτη λοιπόν, συνεδρίαζε το υπουργικό συμβούλιο. Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φτάνει βιαστικός στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή για να ενημερώσει όλους τους υπουργούς για τις πρόσφατες αποφάσεις σωτηρίας της Ελλάδας και τα νέα μέτρα της Τρόικα.
  • Ξαφνικά όμως απευθύνεται πρώτα από όλους στην υφυπουργό Παιδείας, κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία όπως όλοι οι υφυπουργοί δεν κάθεται στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου αλλά σε δεύτερα ακριβώς πίσω από τους υπουργούς και τη ρωτάει: -«Τι γίνεται με τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό όπου πρέπει να πάνε να σπουδάσουν τα ελληνόπουλα;» Η κυρία Γεννηματά αρχίζει και του εξηγεί σε γενικές γραμμές τις ενέργειες του υπουργείου για το θέμα αυτό. Αλλά ο Γ. Παπανδρέου προφανώς γιατί ζωντανεύουν μέσα του τα παιδικά του χρόνια όταν και ο ίδιος ήταν ένα γιος μετανάστη, αρχίζει και τη ρωτάει λεπτομέρειες επί λεπτομερειών για τη λειτουργία αυτών των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.
  • Η ενημέρωση της κ. Γεννηματά διήρκεσε μιάμιση ώρα γι’ αυτό το ασήμαντο θέμα όταν έξω από την Βουλή εκείνη την ώρα, γινόταν μια «κόλαση» με την απεργία των ταξιτζήδων, ερχόντουσαν οι τροϊκανοί να μας ελέγξουν για το επόμενο δάνειο του Σεπτεμβρίου, όταν οι εφορίες περίμεναν οδηγίες από το υπουργείο Οικονομικών για είσπραξη νέων φόρων και όταν γενικά η χώρα «βυθιζόταν» μέρα τη μέρα στην άβυσσο, όπως γίνεται εδώ και ένα χρόνο.
  • Έκπληκτοι οι υπουργοί έβλεπαν έναν πρωθυπουργό να ενδιαφέρεται για το πώς θα πάνε τα ελληνόπουλα του Μόντρεαλ στο σχολείο, και δεν τον απασχολούσε καθόλου εάν εφαρμόζονται οι συμφωνίες που έχουμε κάνει για να πάρουμε τα δάνεια της σωτηρίας. Μετά από μιάμιση ώρα ενημέρωσης από την Γεννηματά, τους μίλησε και 20 λεπτά για τις κρίσιμες συμφωνίες που θα έκανε η Ελλάδα και στη συνέχεια έφυγε βιαστικός από την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου.
  • Μετά απ΄όλα αυτά είναι εύλογο το ερώτημα στο σημερινό editorial του newsbomb.gr «ποιος κυβερνά αυτήν τη χώρα». Kαι η απάντηση είναι μια και μοναδική. Τη χώρα κυβερνά ο κύριος Θύμιος. Αν θέλετε να μάθετε ποιος είναι ο κύριος Θύμιος να διαβάστε το editorial.
  • Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή