«Μουρμούρα» Ερντογάν σε Μέρκελ: «Γιατί η Γαλλία βρίσκεται στα πόδια μας;»

Δεν αρέσουν οι απανωτές ήττες σε διπλωματικό επίπεδο στην Άγκυρα που ψάχνει... παρηγοριά.

«Μουρμούρα» Ερντογάν σε Μέρκελ: «Γιατί η Γαλλία βρίσκεται στα πόδια μας;»
1'

Μπορεί ο Ταγίπ Ερντογάν να διαλαλεί πως η Ελλάδα είναι το... κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, ωστόσο ο ίδιος σε κάθε επικοινωνία με την Γερμανία και την Άνγκελα Μέρκελ «μουρμουράει» επειδή δεν τον υποστηρίζει κανείς!

Ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται ότι ζήτησε από τη Γερμανίδα καγκελάριο να κάνει κάτι προκειμένου η Γαλλία να μην μπλέκεται στα πόδια της Τουρκίας και στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το OPEN TV, τη ρώτησε με ποιο δικαίωμα βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» και γιατί η Γαλλία βρίσκεται «μέσα στα πόδια της Τουρκίας».

Η καγκελάριος απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο ότι θα επιδιώξει επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα, αλλά και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες. Αμέσως μετά θα επικοινωνήσει εκ νέου μαζί του.

Να σημειωθεί πως ο Τούρκος πρόεδρος είχε ξαφνική συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τον επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στήνουν προβοκάτσια οι Τούρκοι: Σχέδιο «πολιορκίας» του Καστελόριζου – Έτσι θα απαντήσει η Ελλάδα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή