Υπουργείο Εξωτερικών: Προβληματισμός για τους στόχους της δίωξης του Φρέντι Μπελέρη

Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του αναφέρεται στην παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρι από τις Αρχές της Αλβανίας. «Αναμένουμε τον σεβασμό του τεκμηρίου της αθώοτητας», αναφέρει μεταξύ άλλων.
Himara.gr
1'

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρθηκε στην απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρι. Όπως αναφέρεται από πλευράς της ελληνικής διπλωματίας, υπάρχει έντονος προβληματισμός για τον πραγματικό στόχο της δίωξης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

«Η σημερινή απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του κ. Μπελέρη, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέου Δημάρχου Χειμάρρας, παρεμποδίζει ευθέως την ορκωμοσία του και προκαλεί βαθύ προβληματισμό για τους πραγματικούς στόχους πίσω από τη δίωξη του», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αναμένει τον σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας - θεμελιώδους στοιχείου του κράτους δικαίου - από τη γειτονική χώρα».

Φρέντι Μπελέρης: Παραμένει προφυλακισμένος

Ο Φρέντι Μπελέρης πρόκειται να παραμείνει προφυλακισμένος παρά τη δεύτερη έφεση που άσκησε, σύμφωνα με την απόφαση της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος της Αλβανίας (SPAK).

Ο δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, βρίσκεται ήδη στη φυλακή 40 μέρες με την κατηγορία της συνέργειας σε απόπειρα εξαγοράς ψήφων. Η ίδια δικαστής είχε, σύμφωνα με το himara.gr, είχε εξετάσει και την έφεση στις 22 Μαΐου, όπου και τότε είχε αποφασίσει την παραμονή Μπελέρη και Κοκαβέση στη φυλακή.

Σήμερα, η νομική ομάδα του Φρέντι Μπελέρη ζήτησε από το δικαστήριο την αποφυλάκισή του χωρίς περιοριστικά μέτρα.