Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Δραματική πρόβλεψη για την πανδημία - Πότε θα επιστρέψει η κανονικότητα

Για το εμβόλιο του κορονοϊού, τις μεταλλάξεις, αλλά και για την επιστροφή στην κανονικότητα μίλησε ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος στο Newsbomb.gr.

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Δραματική πρόβλεψη για την πανδημία - Πότε θα επιστρέψει η κανονικότητα
2'

Οι πρώτοι εμβολιασμοί ξεκινούν στην χώρα μας σε λίγες ημέρες και ο διευθυντής Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, έδωσε απαντήσεις σχετικά με το πόσο άμεσα θα έχει άμεσα αποτελέσματα το εμβόλιο, ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε ξανά σε μια κανονικότητα. Ωστόσο, ο ίδιος εξήγησε πως απέχουμε πολύ ακόμα από αυτό, διότι η αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες.

«Το ότι ξεκινούν οι εμβολιασμοί δεν σημαίνει πως απαλλαχτήκαμε από τον ιό, έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολες εβδομάδες, ο κορονοϊός είναι εδώ και είναι ενεργός», τονίζει μιλώντας, στο Newsbomb,gr ο διευθυντής Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Επιπλέον μιλά και για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία.

«Ο εμβολιασμός είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού για να μπορέσουμε να δούμε αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν στο άμεσο αποτέλεσμα, ένας από αυτούς είναι η συμμετοχή στο εμβόλιο, υπάρχει μεγάλη μερίδα ανθρώπων που αρνείται να το κάνει. Επίσης την αποτελεσματικότητα του εμβολίου μπορούν να επηρεάσουν οι πολλαπλές μεταλλάξεις του ιού, καθώς θα μειώνουν το ποσοστό του εμβολίου στο 50%», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καπραβέλος, σε ερώτηση για το αν η πολυπόθητη κανονικότητα έρθει καλοκαίρι του 2021, δεν ήταν αισιόδοξος.

«Δεν το συζητάμε καν. Είναι δεδομένο πως το καλοκαίρι θα είμαστε με μάσκες αποστάσεις και μέτρα. Στην κανονικότητα θα μπορούμε να επανέλθουμε του χρόνου τέτοια εποχή».

Τέλος, ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ στο «Παπανικολάου», σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας τονίζει πως αν και τα κρούσματα έχουν μειωθεί οι ΜΕΘ παραμένουν γεμάτες.

«Στα νοσοκομεία είχαμε μια δραματική κατάσταση της πανδημίας. Το Σύστημα Υγείας ζορίζεται παρά πολύ με τις εντατικές μονάδες. Οι ΜΕΘ είναι ακόμα γεμάτες».

Ο κ. Νικόλαος Καπραβέλος

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: «Κλείδωσε» η νέα παράταση του lockdown - Πότε θα ανοίξει η χώρα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή