Παγώνη στο Newsbomb.gr: Απομένουν ελάχιστες κλίνες ΜΕΘ - Επικίνδυνη και θανατηφόρα η μετάλλαξη

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Την ανησυχία της σχετικά με την πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας, αλλά και την νέα έκρηξη κρουσμάτων στην Αττική εξέφρασε, μιλώντας στο Newsbomb.gr  η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Απομένουν ελάχιστες κλίνες ΜΕΘ - Επικίνδυνη και θανατηφόρα η μετάλλαξη
2'

Σε καθολικό lockdown τίθεται από σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου η Αττική καθώς η ραγδαία αύξηση των μεταλλαγμένων κρουσμάτων κορονοϊού σε συνδυασμό με την επιδημιολογική κατάσταση της περιφέρειας οδήγησαν τους ειδικούς σε αυστηρές εισηγήσεις.

Τα πρόσθετα περιοριστικά ισχύουν από σήμερα (11/02) στις 6.00 το πρωί στην Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των νήσων της και της Τροιζηνίας, εξειδίκευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Την κατάσταση της πανδημίας στην χώρα αλλά και τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύει από σήμερα στην Περιφέρεια Αττικής, σχολίασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Τα μέτρα πάρθηκαν σε σωστή χρονική στιγμή καθώς, στην Αττική υπάρχει μεγάλη αύξηση των διασωληνωμένων, αλλά και των νέων κρουσμάτων. Έπρεπε να παρθούν τα μέτρα για να μειωθούν άμεσα τα κρούσματα. Εάν οι πολίτες τηρούν σωστά τα μέτρα, τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν τηρήσει και γίνονται καθημερινά πολλά tests τα μέτρα θα αποδώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών αναφέρθηκε στο πώς γίνεται η μετάδοση του ιού στα παιδιά και πως επηρεάζουν οι μεταλλάξεις, συγκεκριμένα ανέφερε, «τις τελευταίες ημέρες παρουσιάστηκε αύξηση 11% της βρετανική μετάλλαξης στα παιδιά, είναι γνωστό ότι έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, ωστόσο μέχρι στιγμής οι μαθητές νοσούν με ήπια συμπτώματα. Χρειάζεται προσοχή διότι ο μεταλλαγμένος ιός γίνετε πιο επιθετικός από τον απλό ιό και μερικές φορές θανατηφόρος», τόνισε.

Περιγράφοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής επισήμανε, «Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά, οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες μπορεί μέσα σε λίγα 24ωρα να καλυφθούν όσες κλίνες απομένουν. Μέχρι χθες η πλειονότητα ήταν στο 77%, στις επόμενες εφημερίες θα υπάρχει πίεση στο Ε.Σ.Υ.».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή