Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Επιτήρηση μέτρων και περισσότερα τεστ - Έτσι θα αποφύγουμε την έκρηξη

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την χαλάρωση των μέτρων που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 31/3, μίλησε στο Newsbomb.gr, o καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος – «Τα μέτρα πρέπει να επιτηρούνται αλλιώς θα μπούμε σε περιπέτειες», τόνισε ο καθηγητής.

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Επιτήρηση μέτρων και περισσότερα τεστ - Έτσι θα αποφύγουμε την έκρηξη
3'

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αποτελούν στην ουσία ένα συμβιβασμό ανάμεσα στην υγειονομική ασφάλεια και τις ανάγκες της οικονομίας και τον πολιτών. Για να λειτουργήσουν θα πρέπει να γίνουν με αυστηρούς όρους και επιτήρηση από τα αρμόδια όργανα αλλιώς θα μπούμε σε περιπέτειες με νέα αύξηση των κρουσμάτων με ότι αυτό συνεπάγεται».

Με τα λόγια αυτά σχολίασε ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος τα νέα μέτρα για σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση το απόγευμα της Τετάρτης, 31 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο από εδώ και στο εξής θα πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ ώστε όταν διαπιστώνεται ένα κρούσμα να απομονώνεται και να γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του.

Παντού με μάσκες και αντισηπτικό

Για μικρές ανάσες στήριξης και βοήθειας στην κοινωνία, ώστε να μπορέσουμε όλοι να εφαρμόσουμε ευκολότερα τα μέτρα, έκανε λόγο στην αποψινή του τοποθέτηση του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κάλεσε όλους «να αντέξουν τις επόμενες εβδομάδες» παρότι -όπως είπε- «έχουν κουραστεί».

Ο υπουργός Υγείας μίλησε για τη μάχη που δίνεται από εδώ και στο εξής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ζητώ από όλους προσοχή, ό,τι κι αν κάνουν, όπου κι αν πάνε, όπως κι αν μετακινηθούν να φορούν μάσκα να τηρούν τις αποστάσεις και να έχουν μαζί τους αντισηπτικό».

Οι μεταλλάξεις του ιού τον έχουν κάνει πολύ μεταδοτικό, όπως είπε ο Β.Κικίλιας, και έχουν αυξήσει με τη σειρά τους τις εισαγωγές covid ασθενών στα νοσοκομεία. «Να παραμερίσουμε την κούραση μας μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί η ζωή των δικών μας ανθρώπων. Οι μαζώξεις στα σπίτια θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των δικών μας ανθρώπων», τόνισε.

Ο υπουργός είπε ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε υγειονομική κρίση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες λίγες εβδομάδες για να αντέξει το ΕΣΥ που βάλλεται από το τρίτο και σφοδρότερο κύμα, της πανδημίας.

Γονατίζει» το ΕΣΥ! Κρίσιμα 24ωρα

Μπορεί ο κόσμος να έχει κουραστεί και να μην αντέχει άλλο το lockdown, όμως τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

Η χώρα μας βρίσκεται καθημερινά πάνω από τα 3.000 κρούσματα, ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πλέον εξαιρετικά επικίνδυνη, με το Σύστημα Υγείας να δέχεται τρομακτική πίεση και τους γιατρούς να διαμηνύουν πως αν δεν υπάρξει ανάσχεση της πανδημίας, τα πράγματα θα γίνουν ανεξέλεγκτα.

Οι ΜΕΘ στην Αττική αγγίζουν σε πληρότητα το 100%, ενώ και οι κανονικές κλίνες γεμίζουν σε όλα τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, αλλά και στην επαρχία.

Τα σημερινά στοιχεία που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ προκαλούν τεράστια ανησυχία, τόσο για τον αριθμό των κρουσμάτων, όσο κυρίως για τον αριθμό των ασθενών που βρίσκονται στην Εντατική.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.616.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.093 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 739 (63.7% άνδρες).

Το Infographic του Newsbomb.gr είναι ενδεικτικό της άσχημης επιδημιολογικά κατάστασης που επικρατεί στη Χώρα μας:

Οι αριθμοί δυστυχώς καταγράφουν πλήρως τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ενώ το άνοιγμα δραστηριοτήτων που σχεδιάζεται προκαλεί προβληματισμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή