Έντεκα συλλήψεις σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ

Στη σύλληψη έντεκα νεαρών ατόμων που συνδέονται με την διπλή επίθεση, τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε χώρους του Αριστοτελείου...

2'

Στη σύλληψη έντεκα νεαρών ατόμων που συνδέονται με την διπλή επίθεση, τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), προχώρησαν οι διωκτικές αρχές, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο στη Β’ Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου, στην περιοχή των 40 Εκκλησιών, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για οκτώ άνδρες και τρεις γυναίκες, 19 έως 27 ετών, μεταξύ αυτών κι ένας αλλοδαπός, που πρόσκεινται ιδεολογικά στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες -μεταξύ άλλων- για τα αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», της «ληστείας» και της «παράβασης του νόμου περί όπλων».
Όπως ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρας Παζαρλής, μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο φοιτητές κι ένας σπουδαστής, ενώ ένας εκ των κατηγορουμένων είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, εκτίοντας ποινή για διάπραξη ληστειών στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Παζαρλής διευκρίνισε, σε σχετική ερώτηση, ότι οι συλλήψεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις εν εξελίξει έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αττική, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι κατηγορούμενοι να σχεδίαζαν κάποιο «χτύπημα» ενόψει των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, οι συλληφθέντες επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλινα ρόπαλα, σε υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης και προκάλεσαν φθορές στις τζαμαρίες του φυλακίου της εισόδου του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και αφαίρεσαν δύο φορητούς ασυρμάτους, τρεις οθόνες Η/Υ, δύο κεντρικές μονάδες Η/Υ, μία τηλεόραση, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και διάφορες άλλες μικροσυσκευές. Κατά την αποχώρησή τους από τον χώρο της επίθεσης, έβαλαν φωτιά σε μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και προκάλεσαν φθορές σε μία άλλη.

Στο πλαίσιο της αιφνιδιαστικής αστυνομικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού στον υπό κατάληψη χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής αντικείμενα:

-6 φορητοί Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
- 10 κεντρικές μονάδες Η/Υ, 4 οθόνες, 2 πληκτρολόγια, κ.α
-11 εσωτερικοί και εξωτερικού σκληροί δίσκοι
-2 ψηφιακοί καταγραφείς ήχου
-5 μεταλλικοί λοστοί
-2 μεταλλικά πτυσσόμενα γκλοπ
-3 τσεκούρια
-3 βαριοπούλες
-64 ξύλινα κοντάρια
-1 συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης
-2 αλεξίσφαιρα γιλέκα
-3 κόφτες μετάλλων
-1 ξίφος
σουγιάς

Ακολούθησε έρευνα σε οικία συλληφθέντων στην περιοχή της Τούμπας, όπου βρέθηκαν τα ακόλουθα:

-1 τσεκούρι
-1 μεταλλικό καλέμι
-1 Βαριοπούλα
-1 Πτυσσόμενο μαχαίρι
-19 Φωτοβολίδες
-3 Μεταλλικοί εκτοξευτήρες φωτοβολίδων
-42 Προωθητικά καψύλια για τους εκτοξευτήρες φωτοβολίδων
-5 Αντιασφυξιογόνες μάσκες και ανταλλακτικά φίλτρα τους
-3 Κουκούλες τύπου full face
- 1 Στρατιωτικό κράνος
-1 Αναπτήρας ειδικού τύπου για ασφαλή ανάφλεξη
-1 Μεταλλικό κυλινδρικό εργαλείο με εμφανή ίχνη και υπολείμματα χασίς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

διαβάστε επίσης: Επιχείρηση της αστυνομίας σε κατάληψη στη Θεσσαλονίκη

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή