Κορονοϊός: Στα ύψη το ιικό φορτίο στα λύματα – Όλα τα δεδομένα στο infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Μεγάλη ανησυχία για την έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα σε όλη την Ελλάδα και τη μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα - Προβληματισμός για την Κρήτη - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός: Στα ύψη το ιικό φορτίο στα λύματα – Όλα τα δεδομένα στο infographic του Newsbomb.gr
2'

Σε πολύ υψηλά επίπεδα κυμαίνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώθηκε κι από τη σημερινή (20.07) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Τα 3.565 νέα κρούσματα αποτελούν ένα ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό που υπενθυμίζει ότι η πανδημία συνεχίζεται.

Πέρα, όμως, από αυτό είναι έντονη η ανησυχία των ειδικών για τη διασπορά του κορονοϊού στη κοινότητα στα μέσα ακριβώς της τουριστικής σεζόν. Πέρα από τα μεγάλα αστικά κέντρα, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, υπάρχουν περιοχές που προβληματίζουν ιδιαίτερα με την επιδημιολογική τους εικόνα. Ήδη η Μύκονος είναι σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων, ενώ κι άλλα νησιά και τουριστικοί προορισμοί κινδυνεύουν να έχουν ανάλογη τύχη.

Το τελευταίο 24ωρο, στην Αττική εντοπίστηκαν 1.607 νέες μολύνσεις, ενώ η Κρήτη «βράζει» με 334 νέα κρούσματα την ώρα που η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 254.

Αυξητικές τάσεις δείχνουν όμως και οι αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στα λύματα την εβδομάδα 12 ως 18 Ιουλίου, με τις περισσότερες περιοχές της χώρας να έχουν μεγάλο ιικό φορτίο, δείγμα ότι η πανδημία όχι μόνο επιμένει αλλά μπορεί να εξελιχθεί ακόμα χειρότερα στο άμεσο μέλλον.

Σε εννέα από τις 12 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν αυξήσεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη η αύξηση του ιικού φορτίου του κορονοϊού έφτασε στο 260%, ενώ αντίστοιχα μεγάλη είναι η αύξηση και στην Αττική καθώς έφτασε στο 216%!

Στην Αλεξανδρούπολη καταγράφηκε αύξηση 255% ενώ στα Χανιά, το ιικό φορτίο αυξήθηκε κατά 176% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα που είχε ελεγχθεί. Υψηλό ποσοστό αύξησης, 110% και στον Άγιο Νικόλαο, με τον Βόλο και το Ηράκλειο να σημειώνουν μικρή μείωση, 68% και 74% αντίστοιχα, με την υποσημείωση ωστόσο πως στην πόλη της Κρήτης παραμένει σε υψηλά επίπεδα παρά τη μικρή πτώση.

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.565 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 9 νεκροί σε 24 ώρες, στους 121 οι διασωληνωμένοι

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή