Ιατροδικαστής Λέων: «Καθοριστικός ο θάνατος της Ίριδας - Ξέρουμε ποιοι ήταν μαζί της»
Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε πως η συμφωνία πλέον, των ιατροδικαστών, σχετικά με το θάνατο της μικρής Ίριδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει εν πολλοίς το θρίλερ των νεκρών αδερφών της οικογένειας Δασκαλάκη.
Καθοριστικό περιστατικό χαρακτήρισε στον ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων το θάνατο της Ίριδας αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.
«Ήδη οι δύο πραγματογνώμονες συμφωνούν πλέον στον ασφυκτικό θάνατο για την Ίριδα. Η υπόθεση της Ίριδας θα ξεκαθαρίσει πάρα πολλά θέματα, και ανακριτικά. Η κ. Πισπιρίγκου λέει ότι έψαχνε άλλες ουσίες που χορηγηθούν στο παιδί, ο συνήγορός της δήλωσε ότι πριν 6 – 7 μήνες χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί, άρα νομίζω είναι αστοχία που δεν έψαξε την κεταμίνη, αλλιώς πρέπει να συνεννοούνται μεταξύ τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Λέων εξήγησε ότι είναι καθοριστικό περιστατικό της υπόθεσης η Ίριδα, «πρώτον γιατί φαίνεται θα υπάρχει ομοφωνία όλων των ιατροδικαστών, που είναι πολύ σημαντικό για την υπόθεση, καθώς δεν θα υπάρχει αντεπιχείρημα, με την έννοια ότι δε θα έχουν παρεμβληθεί άλλες ιατρικές ενέργειες γιατί μιλάμε για βρέφος που κατέληξε μόνο του».
«Οι άνθρωποι που ήταν στο χώρο όταν κατέληξε έχουν δηλώσει και οι δύο ποιοι είναι» τόνισε.
Να σημειωθεί πως η 3,5 ετών Μαλένα πέθανε το Μάρτιο του 2019, με το θάνατό της να αποδίδεται σε ηπατική ανεπάρκεια. Η μόλις 6 μηνών Ιριδα πέθανε το Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα. Το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 πέθανε η 9χρονη Τζωρτζίνα.
Οι 27 αναζητήσεις στη Google που «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου
Τα ευρήματα που βρίσκονται στα χέρια της 18ης τακτικής ανακρίτριας, τοποθετούνται χρονικά από τις 12 Ιανουαρίου, 17 ημέρες πριν από τον αιφνίδιο θάνατο της Τζωρτζίνας, έως και τις 30 Μαρτίου, ημέρα σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό η 33χρονη μητέρα αναζητούσε αναισθητικές ουσίες, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν καλά στην υγεία της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τις 12 Ιανουαρίου του 2022 μέχρι τις 30 Μαρτίου, όπου και συνελήφθη, προχώρησε σε 27 αναζητήσεις ιατροφαρμακευτικών προϊόντων.
Το πρώτο ντοκουμέντο έρχεται από την περίοδο 12 με 16 Ιανουαρίου όταν η Τζωρτζίνα, σύμφωνα με όλους τους γιατρούς, δεν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα. Όπως φαίνεται στην εικόνα αναζητεί «αναισθητικά φάρμακα».
Στις 17 του ίδιου μήνα, η Ρούλα Πισπιρίγκου προχωρά σε αναζητήσεις ενός εκδοτικού οίκου για βιβλία που σχετίζονται με αναισθησίες. Μάλιστα, στου διαδικτυακούς τόπους των συγκεκριμένων βιβλίων -χωρίς να χρειάζεται κάποιος να τα αγοράσει- υπάρχουν αναφορές σε χρήση κεταμίνης. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως η κεταμίνη σε μεγάλες δόσεις μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας, ή ακόμα και να επιφέρει τον θάνατο.
Στις 26 Ιανουαρίου, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο, η Ρούλα Πισπιρίγκου «παίρνει» διαφήμιση από το Google για προϊόντα τύπου κεταμίνης, αλλά ακόμα και την ίδια την κεταμίνη.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Έχω ψάξει για θανατηφόρες ουσίες στο διαδίκτυο
Για τις πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που ανέκυψαν από το τάμπλετ της μικρής Τζωρτζίνας και τις αναζητήσεις τοξικών ουσιών μίλησε η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Σε συνέντευξή της στη Σίσσυ Χρηστίδου, η 33χρονη υποστήριξε ότι στη δικογραφία δεν υπάρχει κάτι σχετικά με την αναζήτηση θανατηφόρων τοξικών ουσιών τρεις ημέρες πριν «φύγει» από τη ζωή η μικρή Τζωρτζίνα.
«Καταρχήν μέσα στην δικογραφία δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Τρεις μέρες πριν το θάνατό της έχει ψαχτεί άλλη αναισθητική ουσία που χορήγησαν στην Τζωρτζίνα στην αγωγή της και προφανώς, γιατί κάτι άκουσα για διαφημίσεις και τα λοιπά, από κάτω θα έβγαινε και η διαφήμιση της κεταμίνης την οποία δεν πρόσεξα εγώ ποτέ και…δηλαδή, η αναζήτηση κεταμίνης έχει γίνει μόνο την ημέρα της σύλληψης. Δεν έχει ξαναγίνει», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.
«Θανατηφόρες ουσίες και φαινοβαρβιτάλη μπορεί να είναι που έχω ψάξει εγώ, αλλά το τάμπλετ είναι συνδεδεμένο με το mail του κινητού μου. Δηλαδή, ότι έχω ψάξει στο κινητό, είναι το ίδιο mail», πρόσθεσε.
Ερωτηθείσα για το εάν έψαξε ουσία που άκουσε στο νοσοκομείο, η Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε: «Όχι άκουσα. Ήταν μια ουσία που μπήκε μέσα στην αγωγή της». Όπως είπε ήταν η φαινοβαρβιτάλη.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε ότι είχαν μαζί τους το τάμπλετ και το λάπτοπ στο νοσοκομείο.
Αναφορικά με το εάν είχε άλλος πρόσβαση στο τάμπλετ, η 33χρονη δήλωσε: «Και ο Μάνος που ήταν εκεί τις ώρες εκείνες, αλλά γενικά δεν το χρησιμοποιούσαμε καθόλου εκείνες τις ημέρες γιατί είχαμε τηλεόραση. Όποτε την απασχολούσαμε, γιατί το τάμπλετ τους τελευταίους μήμες της το είχαμε απλά για να βλέπει παιδικά και διάφορα σίριαλ κοντά στο κρεβάτι της ή όπου καθόταν. Δεν το είχαμε για αναζητήσεις, ήταν δικό της το τάμπλετ. Γι’ αυτό και το έβαλα μαζί της γιατί έβαζα τα αγαπημένα αντικείμενα των παιδιών. Και στα τρία το έχω κάνει αυτό.