ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Πότε ανοίγουν ξανά και πότε κλείνουν λόγω ευρωεκλογών

σχολεία

Όσα πρέπει να ξέρουν οι μαθητές 

Λίγα 24ωρα απομένουν για να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία. Το κουδούνι θα ηχήσει και πάλι για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, αλλά οι μαθητές των Λυκείων θα επιστρέψουν στα θρανία νωρίτερα, καθώς την Παρασκευή 17 Μαΐου ολοκληρώνονται τα μαθήματα, προκειμένου να ξεκινήσει η περίοδος των εξετάσεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, για την Α' και Β' Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Ιουνίου, ενώ το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα.

Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ' Λυκείου των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και Λυκείων Ε.Α.Ε. θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 20 Μαΐου και να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 27 Μαΐου. Τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν μέχρι την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Πότε κλείνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία για καλοκαίρι - Τι θα γίνει με τις ευρωεκλογές

Δημοτικά και Νηπιαγωγεία θα κλείσουν στις 14 Ιουνίου για τις διακοπές του καλοκαιριού.

Τα Δημοτικά όμως θα κλείσουν ξανά λόγω των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου. Έτσι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα δημοτικά θα κλείσουν 7 και 10 Ιουνίου. Μάλιστα, το εν λόγω διάστημα δεν θα γίνουν ούτε προαγωγικές ούτε απολυτήριες εξετάσεις ούτε και πανελλήνιες.

Πότε θα διεξαχθούν οι πανελλήνιες

Οι πανελλήνιες εξετάσεις θα διεξαχθούν νωρίτερα. Έτσι, οι μαθητές Γενικών Λυκείων, ημερήσιων και εσπερινών, θα ξεκινήσουν να διαγωνίζονται στις πανελλήνιες εξετάσεις στις 31 Μαΐου και οι μαθητές των ΕΠΑΛ στις 30 Μαΐου.