Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Ιερώνυμος: «Μας έδειξαν τον Εωσφόρο στην τελετή λήξης»

«Στην τελετή έναρξης είδαμε να βλασφημείται το πρόσωπο του Ιησού Χριστού και των μαθητών του», ανέφερε ο Μητροπολίτης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Ιερώνυμος: «Μας έδειξαν τον Εωσφόρο στην τελετή λήξης»
1'

Δεν άφησε ασχολίαστη την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος, λέγοντας πως είδαμε τον... εωσφόρο στο στάδιο του Παρισίου.

Ο Μητροπολίτης σε δηλώσεις του στην «Πελοπόννησο» μίλησε για ορισμένους περίεργους συμβολισμούς τόσο στην τελετή έναρξης όσο και στην τελετή λήξης. «Ο κόσμος επιβάλλεται να είναι επιφυλακτικός μετά από τις ντροπιαστικές εικόνες που παρακολουθήσαμε όταν ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στην τελετή έναρξης είδαμε να βλασφημείται το πρόσωπο του Ιησού Χριστού και των μαθητών του και στην τελετή λήξης, μας έδειξαν τον Εωσφόρο να κατεβαίνει ολόχρυσος και μέσα σε φως, στο Στάδιο από τον ουρανό», είπε αρχικά.

Συνεχίζοντας, ο Μητροπολίτης ερμηνεύει την τελετή με βάση τη βιβλική ιστορία της πτώσης του Διαβόλου από τον Ουρανό στη Γη. Αναφέρει πως η σκηνή της καθόδου του «Χρυσού Ταξιδευτή» από την κορυφή του «Stade de France» αποτυπώνει, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, αυτήν ακριβώς τη στιγμή.

«Ενα απόκοσμο φωτεινό ον, με κέρατα στο κεφάλι σε μορφή κεραιών, σκελετοειδές πρόσωπο, φτερά και μεγάλα γαμψά νύχια, έπεσε μέσα σε σκοτεινή μουσική σε μια άχρωμη Γη με οξυμένες γωνίες σαν παζλ και καπνούς από πολέμους και συνάντησε δυο απρόσωπους κουκουλοφόρους» ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή