Χαλκιδική: Στο «φως» κρίσιμα έγγραφα για το μοιραίο μηχάνημα

Νέες αποκαλύψεις για το μοιραίο μηχάνημα του λούνα παρκ στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης

Χαλκιδική: Στο «φως» κρίσιμα έγγραφα για το μοιραίο μηχάνημα
2'

Δύο κρίσιμα έγγραφα για την τραγωδία στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής αποκάλυψε το Star στο βραδινό δελτίο ειδήσεων. Τα έγγραφα αυτά – σύμφωνα με το ρεπορτάζ- αποτελούν «κλειδί» στην υπόθεση, καθώς δείχνουν ότι το μοιραίο παιχνίδι δεν είχε πιστοποίηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για να λειτουργήσει ένα τέτοιο πάρκο με βαριά μηχανήματα, χρειάζεται ειδική πιστοποίηση από εταιρεία που κάνει αυτή τη δουλειά.

Το Star αποκαλύπτει την έκθεση τεχνικού ελέγχου της πιστοποιημένης εταιρίας που είχε αναλάβει να ελέγξει τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Ο τεχνικός έλεγχος έγινε τον Αύγουστο του 2023, Δεκέμβριο εκδόθηκε το πιστοποιητικό, και είχε οριστεί ημερομηνία επόμενου τεχνικού ελέγχου για τις 4 Απριλίου του 2024.

Ωστόσο, αυτός ο έλεγχος φέρεται να μην έγινε. Απο τότε και μετά, το λούνα παρκ δούλευε για τέσσερις μήνες με ληγμένη πιστοποίηση, όπως δήλωσε και ο πραγματογνώμονας της οικογένειας στο Star.

Υπάρχει ακόμα όμως και άλλο ένα στοιχείο που αποκαλύπτει πολλά.

Πρόκειται για μια υπεύθυνη δήλωση από μηχανικό της συγκεκριμένης εταιρίας πιστοποιήσεων. Ο ίδιος δηλώνει ότι έχουν ελεγχθεί και τα 16 μηχανήματα του λούνα παρκ στις 3 Μαϊου του 2024. Μαζί και το μοιραίο Crazy Dance.

Προσοχή όμως. Ο μηχανικός εκεί δεν ελέγχει αν είναι κατάλληλα να λειτουργήσουν. Βεβαιώνει απλώς ότι δεν έχουν επικίνδυνα αέρια ή αιωρούμενες κατασκευές.

Δείτε τα έγγραφα που αποκάλυψε το Star στην gallery που ακολουθεί:

Οπότε η οικογένεια ζητάει να διερευνηθεί αν ο ιδιοκτήτης εμφάνιζε μια τέτοια υπεύθυνη δήλωση σαν απόδειξη ότι τα μηχανήματα του λούνα παρκ είναι ασφαλή.

Συνεπώς, αν ο εισαγγελέας διακρίνει ενδείξεις ενδεχόμενου δόλου μπορεί να μετατρέψει το πλημμέλημα σε κακούργημα πράγμα που ζητάει από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του θύματος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή