Ο… εφιάλτης της ακινησίας: Οι έξι λόγοι πίσω από το «κομφούζιο» στον Κηφισό – Τι προτείνουν ειδικοί

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα παραμένει στο «κόκκινο», με αποκορύφωμα την απελπιστική κατάσταση στη Λεωφόρο Κηφισού.

Ο… εφιάλτης της ακινησίας: Οι έξι λόγοι πίσω από το «κομφούζιο» στον Κηφισό – Τι προτείνουν ειδικοί
INTIME.
2'

Σε έναν… εφιάλτη έχουν εξελιχθεί οι μετακινήσεις στη Λεωφόρο Κηφισού, με τις καθυστερήσεις συνεχώς να αυξάνονται και τους οδηγούς να υποβάλλονται σε μία ταλαιπωρία δίχως τέλος.

Οι ουρές χιλιομέτρων, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής, αποτελούν πλέον μόνιμη κατάσταση και μονόδρομος για τους οδηγούς είναι να «οπλίζονται» με περίσσια υπομονή, με το ραδιόφωνο ως τον καλύτερο «σύμμαχο».

Ο Κηφισός εκτείνεται από τον φαληρικό όρμο και καταλήγει στη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Αναμφίβολα, αποτελεί τον δρόμο με τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής και οι δύο κατευθύνσεις της Λεωφόρου «υποδέχονται» καθημερινά κοντά στα 152.000 οχήματα.

Ο μεγάλος όγκος οχημάτων (και βαρέων), σε συνδυασμό με το προβληματικό –έως ανεπαρκές– δίκτυο αστικών συγκοινωνιών, την ανομοιομορφία της διατομής του άξονα και την αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων δημιουργούν ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ» που δυσκολεύει πολύ τις μετακινήσεις των οδηγών.

Ακόμη, η Λεωφόρος επιβαρύνεται από το φαινόμενο του «μπουκαλιού», δηλαδή τις πολλές εισόδους – εξόδους που υπάρχουν κατά μήκος, ενώ, πρόβλημα δημιουργείται και από τον Δακτύλιο, αφού παρατηρείται επιδείνωση της κυκλοφορίας εκτός των ορίων του, σύμφωνα με τους ειδικούς, Κίμωνα Λογοθέτη (σύμβουλος οδικής ασφάλειας, συγκοινωνιολόγος) και Κωνσταντίνο Μαρκουίζο (εντεταλμένος σύμβουλος οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής), που μίλησαν στον «Ελεύθερο Τύπο».

Η εύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση του χάους στον Κηφισό έχει απασχολήσει τους συγκοινωνιολόγους, οι οποίοι προτείνουν δύο άμεσες λύσεις: Τον σταθερό αριθμό λωρίδων σε όλο το μήκος του δρόμου, όπως και ΛΕΑ και τη «στροφή» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μέσω της ουσιαστικής τους βελτίωσης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή