«Ζωντάνεψαν» οι μνήμες του αποκεφαλισμού στη Σαντορίνη

Οι τραγικές μνήμες της υπόθεσης αποκεφαλισμού μιας 25χρονης από τον σύζυγο της στη Σαντορίνη τον Αύγουστο του 2008, «ζωντάνεψαν» πριν λίγες μέρες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Σύρου.

«Ζωντάνεψαν» οι μνήμες του αποκεφαλισμού στη Σαντορίνη
1'

Η πολύκροτη υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, με το Εφετείο να κρίνει ομόφωνα ένοχο τον 36χρονο δράστη για όλα τις κατηγορίες, για τις οποίες είχε καταδικαστεί και πρωτόδικα.

Πιο συγκεκριμένα, για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε βάρος της συζύγου του, απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή σε βάρος δύο γιατρών, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού, οπλοχρησία κατά συρροή, περιύβριση νεκρού, διακεκριμένη αντίσταση και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών με πρόθεση.

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία (6-1) ότι ο 36χρονος είχε πλήρη καταλογισμό. Όπως είχε συμβεί πρωτόδικα, έτσι και τώρα, ο δράστης καταδικάστηκε σε ισόβια και κάθειρξη 24 ετών.

Ο 36χρονος, ο οποίος στην πρώτη κατάθεση του είχε αναφερθεί με λεπτομέρειες στο ειδεχθές έγκλημα που τέλεσε, αν και παραδέχτηκε την πράξη του στο Εφετείο, δεν «θυμόταν» περισσότερα.

Η συνήγορος υπεράσπισης έκανε λόγο για δολοφονία που έγινε εν βρασμώ ψυχής, καθώς ο κατηγορούμενος έπασχε από σχιζοφρένεια και ζήτησε από τους δικαστές να αποφασίσουν αν η ποινή του θα αφορά σε εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική ή σε αντίστοιχο τμήμα των φυλακών Δομοκού, όπου κρατείτο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή