Χειροκροτήματα για την αθώωση των φοιτητών στην Κρήτη

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του δικαστηρίου υπέρ της αθώωσης των τεσσάρων φοιτητών για τις βαριές κατηγορίες που τους αποδίδονταν - μεταξύ αυτών η απόπειρα ανθρωποκτονίας και η κατασκευή βομβών.

Χειροκροτήματα για την αθώωση των φοιτητών στην Κρήτη
1'

Το δικαστήριο αθώωσε τους τέσσερις φοιτητές λόγω αμφιβολιών, ενώ την απόφαση υποδέχτηκε με παρατεταμένο χειροκρότημα το ακροατήριο που είχε κατακλύσει την αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου.

Οι δικηγόροι των τεσσάρων, Μιχ. Σφακιανάκης, Οδυσσέας Καλομοίρης και Βούλα Γιαννακοπούλου δήλωσαν ικανοποιημένοι από την απόφαση τονίζοντας ότι κατέρρευσε μια σκευωρία σε βάρος των 4 φοιτητών.

Νωρίτερα, την αθώωση των κατηγορουμένων για τις "βαριές" κατηγορίες, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο, της έκρηξης από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο αλλά και της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών βομβών , είχε προτείνει ο Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για τους τέσσερις που συνελήσθησαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο πλαίσιο διαδήλωσης αντιεξουσιαστών για την αστυνομική επιχείρηση στο κτίριο του ΠΙΚΠΑ τον Φεβρουάριο του 2011.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε παράλληλα την ενοχή όλων των κατηγορουμένων για διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού αλλά όχι κατά συρροή και επιπλέον την ενοχής μιας εκ των 4 (25χρονης) για άρνηση εγκληματολογικής σήμανσης.

Σημειώνεται ότι όλοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι συμμετείχαν στη διαδήλωση αλλά όχι στα επεισόδια , ενώ έκαναν λόγο και για βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι τους

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή