Διευθύντρια Γεωδυναμικού: Παραμένουμε σε επιφυλακή

«Εντός μερικών ημερών θα είμαστε σε θέση να χαρακτηρίσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας και αν αυτή βαίνει σταδιακά στο τέλος της», επισήμανε η σεισμολόγος Μαρία Σαχπάζη, διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τους συνεχείς σεισμούς στην Κεφαλονιά.

Διευθύντρια Γεωδυναμικού: Παραμένουμε σε επιφυλακή
2'

Η κυρία Σαχπάζη απέφυγε να πει εάν με τους δύο ισχυρούς σεισμούς της 26ης Ιανουαρίου και της 4ης Φεβρουαρίου έχει «εκτονωθεί» το σεισμικό δυναμικό στην Κεφαλονιά. Μάλιστα η διευθύντρια του Γεωδυναμικού δήλωσε επιφυλακτική και υπογράμμισε: «Η δουλειά μας είναι να ανησυχούμε. Αυτή την στιγμή όμως δεν μπορώ να σας πω τίποτε άλλο παρά μόνο ότι παραμένουμε σε επιφυλακή».

Σχεδόν με βεβαιότητα, η κυρία Σαχπάζη επισήμανε ότι οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς θα πρέπει να αναμένουν μετασεισμό του σεισμού της Δευτέρας μεγαλύτερο των 4,2 Ρίχτερ. «Δεν αποκλείεται να συμπληρωθεί με μετασεισμούς μεγαλύτερους των 4,2 που έγινε χθες», τόνισε χαρακτηριστικά αλλά διευκρίνισε ότι «μέχρι στιγμής η μετασεισμική ακολουθία δεν έχει δείξει ανησυχητικά σημάδια».

Η κυρία Σαχπάζη αποκάλυψε ότι το στοιχείο που έκανε επιφυλακτικούς τους σεισμολόγους «είναι το μεγάλο σεισμογενές δυναμικό της περιοχής και η εικόνα των ρηγμάτων σε βάθος που έχουμε από εξειδικευμένες έρευνες που έκανε το ινστιτούτο».

Με σαφήνεια, η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου υπογράμμισε ότι ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας δεν ήταν μετασεισμός του σεισμού της 26ης Ιανουαρίου.

«Οι δύο πολύ ισχυροί σεισμοί που έγιναν σε πολύ μικρή απόσταση ο ένας από τον άλλο μας κάνουν να παραμένουμε επιφυλακτικοί», σημείωσε και πρόσθεσε: «Εξετάζουμε τον σεισμό ως δεύτερο σεισμό που έγινε στην ευρύτερη σεισμική περιοχή της Κεφαλονιάς».

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλονιά: 5.000 οι άστεγοι - 600 σπίτια έχουν κριθεί κατεδαφιστέα

Ακόμη μια νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Σε αντίσκηνα και λεωφορεία οι σεισμόπληκτοι της Κεφαλονιάς

Επί ποδός για να αντιμετωπισθούν οι «πληγές» στην Κεφαλονιά

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή