Μέτρα προστασίας στο Πολυτεχνείο

Σε λιγότερο από οκτώ ημέρες, αρχίζει ο τριήμερος εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 15, 16 και 17 Νοεμβρίου...

2'

Σε λιγότερο από οκτώ ημέρες, αρχίζει ο τριήμερος εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 15, 16 και 17 Νοεμβρίου. Ήδη η Επιτροπή εορτασμού στην οποία μετέχουν οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος έστειλε επιστολή στα μέλη της για την 37η επέτειο.

Η σύγκλητος προετοιμάζει τη μαζική συμμετοχή του ιδρύματος στις εκδηλώσεις με επικεφαλής τις διοικητικές αρχές όλων των επιπέδων, τα μέλη ΔΕΠ, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές από όλες τις φοιτητικές παρατάξεις.

Ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι «το ιστορικό συγκρότημα της Πατησίων του Ε.Μ.Π. πρέπει με ευθύνη όλων μας να επιτύχει μια γενική κινητοποίηση από τους φορείς των συνδιοργανωτών για την προστασία του νοήματος και του χώρου της εξέγερσης. Γεγονότα που αποτρέπουν τη μαζική λαϊκή συμμετοχή και κυρίως τη συμμετοχή της νεολαίας δεν απειλούν μόνο το χαρακτήρα των εκδηλώσεων μνήμης, αλλά και αμαυρώνουν τα ίδια τα ιστορικά γεγονότα. Ο ιστορικός χώρος του Πολυτεχνείου πρέπει να μείνει ανοικτός και να λειτουργήσει ομαλά και αντάξια της εθνικής του διάστασης».

Ωστόσο, έχουν ήδη αρχίσει οι καθιερωμένες συσκέψεις της επιτροπής εορτασμού, ενώ αύριο το μεσημέρι συνάντηση με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ θα πραγματοποιήσει, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Φέτος, οι διοικήσεις των ιδρυμάτων επιχειρούν να συνδέσουν τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο με τις αλλαγές για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό το θέμα θα είναι αντικείμενο συζήτησης στην συνεχή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Ε.Μ.Π.

Σημειώνεται ότι στους διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες να βρίσκονται σε ετοιμότητα εν όψει των κινητοποιήσεων που προετοιμάζονται για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η τακτική που θα ακολουθήσει η Αστυνομία θα είναι ανάλογη με την πορεία του περασμένου έτους, δηλαδή της «μηδενικής ανοχής» σε όποιον επιχειρήσει να δημιουργήσει επεισόδια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή