Η Ελλάδα σε απεργιακό κλοιό

Εν αναμονή της επίσκεψης της τρόικα, η Ελλάδα ζει ήδη από τις πρώτες η ημέρες του Σεπτέμβρη σε απεργιακό κλοιό. Μια γενναία δόση των όσων θα ζήσει η χώρα τους ε

Η Ελλάδα σε απεργιακό κλοιό
2'

Εν αναμονή της επίσκεψης της τρόικα, η Ελλάδα ζει ήδη από τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη σε απεργιακό κλοιό. Μια γενναία δόση των όσων θα ζήσει η χώρα τους επόμενους μήνες, θα δούμε κατά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ.

Ταξί

Το χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων ανοίγουν οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι σηκώνουν χειρόφρενο για 48 ώρες, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή αντιδρώντας στην απελευθέρωση του κλάδου.

Οι αυτοκινητιστές αναμένεται να κάνουν δυναμικό παρόν στη Θεσσαλονίκη, ενώ μέχρι τότε έχουν προγραμματίσει συνεδρίαση στο θέατρο Περοκέ για σήμερα το πρωί προκειμένου να αποφασίσουν τη περαιτέρω στάση τους και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Γιατροί

Σε 48ωρη πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους κατεβαίνουν και οι γιατροί του ΕΣΥ σήμερα και αύριο. Οι γιατροί αντιδρούν στις αλλαγές που δρομολογούνται στο χώρο Υγείας από τον Ανδρέα Λοβέρδο ενώ είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Εκτός εφορίες και τελωνεία

Για την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, 12 και 13 του μήνα, οι εργαζόμενοι σε εφορίες και τελωνεία δεν θα προσέλθουν στις εργασίες τους. Η 48ωρη απεργία αποφασίστηκε ομόφωνα από τις Ομοσπονδίες τους αντιδρώντας στις προθέσεις τις κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο.

Μάλιστα, Τελωνειακοί και εφοριακοί, μετά τη λήξη της απεργίας θα συνεδριάσουν εκ νέου για την περαιτέρω στάση τους.
Απεργιακός κλοιός και από αέρος! Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσανατολίζονται σε «λευκή απεργία», έπειτα από σχετική ανακοίνωση τους.

Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) δέκα ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων, στις 22 Σεπτεμβρίου.

Οι σωροί σκουπιδιών επιστρέφουν στη πόλη… Από τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Κυριακής οι εργαζόμενοι στο τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων ξεκινούν επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες αξιώνοντας να δοθεί τέλος στο ζήτημα των συμβασιούχων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή