Στραπατσάδα με γραβιέρα και κρεμμύδια

Το πιο γρήγορο πιάτο του καλοκαιριού για μετά την θάλασσα!

Στραπατσάδα με γραβιέρα και κρεμμύδια
1'

Υλικά

ντομάτες: 600 γρ., ώριμες
αυγά: 8
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
πιπεριά πράσινη: 1 κομμένη σε λεπτές λωρίδες (προαιρετικά)
γραβιέρα Νάξου: 200 γρ., τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι

Εκτέλεση

Αφαιρείτε από τις ντομάτες τις φλούδες, τους σπόρους και τα πολλά υγρά, τις χοντροκόβετε και τις αφήνετε στην άκρη σε τρυπητό. Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια 6-7΄ μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε στο τηγάνι τις ντομάτες μαζί με αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
Σιγοψήνετε 20-25΄ μέχρις ότου τα υγρά εξατμιστούν εντελώς και κατόπιν προσθέτετε τα αυγά, τα οποία έχετε χτυπήσει με το σύρμα, μαζί με αλατοπίπερο.
Ανακατεύετε, πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και ψήνετε 4-5΄ μέχρι να σφίξουν τα αυγά και να πάρουν χρυσό χρώμα. Αν θέλετε, προσθέτετε στον καγιανά και πιπεριά ψιλοκομμένη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή