Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα με σταφίδες και αποξηραμένα σύκα (Lady Baltimore cake)

#tsoulotip: Πρέπει να κρυώσουν πολύ καλά τα παντεσπάνια πριν τα αλείψουμε με την επικάλυψη για να μη λιώσει η τελευταία.  

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα με σταφίδες και αποξηραμένα σύκα (Lady Baltimore cake)

ΥΛΙΚΑ

Για τα παντεσπάνια:

430 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

320 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

4 αυγά (medium), χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

320 ml ξινόγαλο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

Για τη γέμιση:

250 γρ. σταφίδες σουλτανίνα

8 αποξηραμένα σύκα, χοντροκομμένα

250 ml κονιάκ

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή