Προς ολοταχώς για επίδομα στους ευάλωτους πολίτες - Πότε θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις

Το Μαξίμου που ήδη προετοιμάζει το σχέδιο της ομιλίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ όπου και μένει να δούμε τι θα ανακοινώσει

Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
INTIME NEWS

Αποφασισμένος να μην αφήσει κανέναν να φύγει για διακοπές αν δεν ξεκαθαρίσει το πρόβλημα με την ακρίβεια στην ενέργεια είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς στο Μαξίμου κατανοούν πως η επιβάρυνση για τη μέση ελληνική οικογένεια θα είναι τεράστια.

Η λύση, έστω και πρόσκαιρη, μπορεί να βρέθηκε με τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών και με τις επιδοτήσεις που θα ακολουθήσουν αλλά είναι πλέον σαφές πως θα πρέπει εκεί στην κυβέρνηση να βρουν πιο οριστικές λύσεις γιατί ανάλογα προβλήματα μπορεί να προκύψουν και θα προκύψουν και στο μέλλον. Αν και, όπως μου λέει η γάτα, ο σωστός όρος δεν είναι υπερκέρδη αλλά «κέρδη από το πουθενά», καθώς χρειάστηκε να χαλάσει ένα πυρηνικό εργοστάσιο στη Βουλγαρία, να κοπεί ένα καλώδιο στην Ιταλία και να έχει πρόβλημα και η διασύνδεση Βουλγαρίας – Ρουμανίας.

Όσο λοιπόν η τιμή της ενέργειας εξαρτάται από τη διασύνδεση όλων αυτών, ανάλογα προβλήματα θα υπάρχουν και στο μέλλον. Και εδώ υπάρχει ένα θέμα του πώς θα εξηγήσεις στον κάτοικο της Εύβοιας που έχει ανεμογεννήτριες και μέσα στην αυλή του πώς θα πρέπει να πληρώσει τεράστιους λογαριασμούς επειδή χάλασε ένα καλώδιο στα Βαλκάνια. Προς το παρόν το θέμα λύθηκε και βλέπουμε.

Το ενεργειακό μπορεί να είναι το ένα καυτό θέμα τώρα το καλοκαίρι με τα κλιματιστικά στο φουλ, το άλλο είναι όπως πάντα οι πυρκαγιές. Αν και φέτος και με δεδομένη την άθλια κατάσταση των δασών και την προβληματική διαχείριση της υπόθεσης με τα οικόπεδα περιμέναμε δύσκολες καταστάσεις, φαίνεται πως τα πράγματα πάνε καλά και χτυπώ ξύλο να συνεχίσουμε έτσι. Το νέο δόγμα Κικίλια που προβλέπει την άμεση επέμβαση ισχυρών δυνάμεων φαίνεται να δουλεύει και παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα έχουμε περισσότερες πυρκαγιές από κάθε άλλη φορά, ελέγχονται σχεδόν άμεσα στο σύνολό τους. Αν πάει έτσι το πράγμα θα έχουμε ένα λιγότερο πονοκέφαλο για το Μαξίμου που ήδη προετοιμάζει το σχέδιο της ομιλίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ όπου και μένει να δούμε τι θα ανακοινώσει. Σύμφωνα με τη γάτα αναμένουν να δουν πως θα κινηθούν φέτος τα έσοδα από τον τουρισμό για να δουν τι και αν θα δοθεί κάτι ως ενίσχυση σε κάποιες κοινωνικές ομάδες που τα βγάζουν δύσκολα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή