ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πού θα βρέξει την Μεγάλη Εβδομάδα - Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός: Πού θα βρέξει την Μεγάλη Εβδομάδα - Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Με αστάθεια θα κινηθεί ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι προ των πυλών και φαίνεται πως ο καιρός δεν θα μας κάνει το... χατίρι.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο καιρός θα παρουσιάσει αστάθεια σε αρκετές περιοχές με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες.

Το κύριο γνώρισμα του καιρού από την Κυριακή και μετά θα είναι οι βοριάδες. Αύριο οι βοριάδες θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ και οι θερμοκρασίες στους 26 με 28 βαθμούς. Στη Δυτική Ελλάδα θα έχουμε 27 με 28, στην Αθήνα μέχρι 25 βαθμούς η θερμοκρασία, 23 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη. Αν έχει κάπου πιο πολλά σύννεφα αυτά θα είναι στη Θράκη.

Η Μεγάλη Δευτέρα θα είναι μια μέρα που θα έχει 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Συννεφιά μόνο σε Κυκλάδες, Κρήτη και λίγο προς τη Νότια Εύβοια. «Το πιο σημαντικό είναι ότι τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη οι άνεμοι θα φτάσουν στα 8 μποφόρ» ανέφερε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Τη Μεγάλη Τρίτη αν έχουμε κάπου βροχές θα είναι αυτό στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και στη Βόρειο Κρήτη ως επί το πλείστον, αλλά μπορεί να βρέξει και λίγο στη Νότια Εύβοια και τις Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγα τα σύννεφα, οι ίδιες θερμοκρασίες δηλαδή 26 – 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 με 25 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 25 βαθμούς.

Μεγάλη Τετάρτη υποχωρούν λίγο οι άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ, αλλά πιο καλές θάλασσες ενώ θα υπάρχει αραιή συννεφιά και ίδιες θερμοκρασίες.

Από τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά φαίνεται όντως μια αλλαγή του καιρού. Θα υπάρξουν κάποιες μπόρες περισσότερο στα βόρεια τμήματα της χώρας ενώ οι άνεμοι θα έχουν εξασθενήσει πλέον.

Και τη Μεγάλη Παρασκευή κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες μετακινήσεις, όμως θα υπάρχει κάποια αστάθεια. «Τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή θα έχουμε κάποια αστάθεια στη Βόρεια Ελλάδα, κάποιες τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία λίγο θα ανέβει. Θα πάμε δηλαδή στους 26 με 28 βαθμούς σε όλες τις περιοχές της χώρας» εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε ότι « φαίνεται πάντως μια αστάθεια τις τελευταίες μέρες της εβδομάδας, δηλαδή Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας».

Σχετικές ειδήσεις