Καιρός: Η πρόβλεψη Μαρουσάκη ανατρέπει τον καύσωνα - Τι έρχεται τελικά

Από Δευτέρα θα έχουμε θερμική εισβολή με πάνω από 40 βαθμούς - Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη
Καιρός: Η πρόβλεψη Μαρουσάκη ανατρέπει τον καύσωνα - Τι έρχεται τελικά
2'

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με ένα κύμα καύσωνα να εισβάλει στην Ελλάδα και να ανεβάζει τη θερμοκρασία, ωστόσο φαίνεται πως δεν θα είναι τόσο έντονο.

«Δεν πρόκειται για κάτι το ακραίο, δεν πρόκειται για κάτι το πρωτόγνωρο και μάλιστα η κορύφωση αυτού του επεισοδίου δεν φαίνεται να έχει μεγάλη διάρκεια (υπολογίζουμε περίπου τρεις ημέρες)», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, διαψεύδοντας έτσι τις προβλέψεις για καύσωνα διάρκειας 5 ημερών με 47άρια.

Καλλιάνος: Έρχεται λίβας από Τυνησία, Αλγερία και Λίβανο

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος η Ελλάδα τις επόμενες ώρες θα μετατραπεί σε «κόλαση επί Γης» καθώς αναμένονται θερμές μάζες από Τυνησία, Αλγερία και Λίβανο θα εισβάλουν ταυτόχρονα στη χώρα μας εκτοξεύοντας τη θερμοκρασία πάνω από 44 βαθμούς!

Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος: «Χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το προγνωστικό τοπίο, και με κάθε επιφύλαξη γιατί κάποια δεδομένα ενδέχεται να αλλάξουν, κατά τη διάρκεια αυτού του καύσωνα αναμένονται θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 41-42°C και θα φτάσουν και τους 43-44°C στα ευπαθή στη ζέστη πεδινά τμήματα. Για το αν ο υδράργυρος δεν φτάσει τους 44°C ή αν ξεπεράσει ακόμη και τους 44°C, είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια αυτή την ώρα. Την Κυριακή νομίζω θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το προγνωστικό τοπίο».

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και τα νότια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο. Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή