Στρατοκρατούμενο το Λονδίνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το μεγαλύτερο πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας θα βρίσκεται αραγμένο στον Τάμεση, μαζί με 13.500 άνδρες των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Στρατοκρατούμενο το Λονδίνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες
1'

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, καθώς η βρετανική κυβέρνηση ανησυχεί για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι 7.500 μέλη στρατιωτικού προσωπικού θα βοηθούν στην ασφάλεια των ολυμπιακών χώρων, εκτός των δυνάμεων της Σκότλαντ Γιαρντ.

Ακόμα και η μονάδα αμφίβιων καταδρομών «HMS Ocean» του Βασιλικού Ναυτικού, η οποία είχε πάρει μέρος στη ΝΑΤΟική επιχείρηση στη Λιβύη, θα επιστρατευθεί, για να περιπολεί από αέρος με στρατιωτικά ελικόπτερα.

Επίσης, αεροσκάφη τύπου «Typhoon» θα βρίσκονται σε ετοιμότητα στη βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Νόρθολτ του Λονδίνου, ενώ ειδικοί πυροτεχνουργοί του στρατού, όπως και εκπαιδευμένοι σκύλοι θα προστεθούν στη δύναμη της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα αποσπάσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις από το πρωταρχικό σκοπό τους, που είναι η άμυνα της Βρετανίας, ούτε από τις τρέχουσες επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν ή αλλού. «Η ικανότητα να ανταποκρίνονται σε κάθε απρόβλεπτη κατάσταση» δεν πρόκειται να επηρεαστεί, διαβεβαιώνει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή