Καταδικάστηκε η κόρη του πρώην Προέδρου του Ιράν

Σε κάθειρξη έξι μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε η Φαεζέχ Χασεμί, κόρη του πρώην προέδρου του Ιράν Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί με την κατηγορία της προπαγάνδας εναντίον του καθεστώτος.

Καταδικάστηκε η κόρη του πρώην Προέδρου του Ιράν
1'


Η Χασεμί δε θα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει σε καμία πολιτική δραστηριότητα στο Ίντερνετ και αλλά και σε δημοσιογραφική δραστηριότητα.

Ο δικηγόρος της Γολάμ-Αλί Ριαχ έσπευσε να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης, η οποία ωστόσο για να εφαρμοστεί πρέπει να επικυρωθεί από το εφετείο.

Η κόρη του πρώην είχε συλληφθεί στη διάρκεια των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης κατά της αμφισβητούμενης επανεκλογής του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ τον Ιούνιο του 2009.

Ο πατέρας της, ο Αλί Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί, ο οποίος εξακολουθεί να ηγείται του Συμβουλίου των Σοφών του καθεστώτος, του ανώτατου οργάνου πολιτικής διαιτησίας στη χώρα, δέχεται συχνά αρνητική κριτική από τους συντηρητικούς οι οποίοι τον κατηγορούν ότι δεν έχει καταδικάσει τους ηγέτες της αντιπολίτευσης Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί και Μεχντί Καρουμπί που είχαν ηγηθεί της αμφισβήτησης, πριν τεθούν υπό κράτηση κατ' οίκον στην αρχή της χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο γιος του Ραφσαντζανί, ο Μεχντί Χασεμί, ο οποίος ήταν επίσης στόχος μια δικαστικής διαδικασίας, έφυγε πριν από δύο χρόνια από το Ιράν και ζει στο Λονδίνο.

Οι αρχές μπλόκαραν την περασμένη εβδομάδα τον ιστότοπο του Ραφσαντζανί όταν εκείνος αρνήθηκε να αποσύρει ένα μέρος του περιεχομένου του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή