Κορονοϊός: Στο δρόμο της λύτρωσης η Ισπανία - Μειώθηκαν κι άλλο οι ημερήσιοι θάνατοι

Κορονοϊός: Παραμένουν τα χαμόγελα αισιοδοξίας στην Ισπανία.

Κορονοϊός: Στο δρόμο της λύτρωσης η Ισπανία - Μειώθηκαν κι άλλο οι ημερήσιοι θάνατοι
ASSOCIATED PRESS
1'

Η Ισπανία κατέγραψε 301 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο (έναντι 331 χθες), επί συνόλου 23.822 θανάτων από την επιδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 1.308, επί συνόλου 210.773.

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ αναμένεται να υιοθετήσει σήμερα πρόγραμμα σταδιακής χαλάρωσης από τα μέσα Μαΐου των πολύ αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στην Ισπανία από τις 14 Μαρτίου.

Χαλάρωση των μέτρων

Η χώρα έχει προχωρήσει σε μικρή χαλάρωση της αυστηρής καραντίνας επιτρέποντας από το Σάββατο (25/04) στα παιδιά κάτω των 14 ετών να βγαίνουν από το σπίτι για έως και μία ώρα, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., αλλά μόνο για να συνοδεύσουν κάποιον ενήλικα στο σουπερμάρκετ ή το φαρμακείο και παραμένοντας σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι τους.

Κάθε ενήλικας μπορεί να συνοδεύει μέχρι τρία παιδιά, τα οποία θα εξακολουθήσουν να μην μπορούν να παίζουν στις παιδικές χαρές.

Δείτε εικόνες από τις πρώτες βόλτες των παιδιών στην Ισπανία, στη gallery που ακολουθεί:

Η κυβέρνηση υπογράμμισε πως οι έξοδοι αυτές πρέπει να γίνονται με σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής και κοινωνικής απόστασης. Δεν έχει κάνει ακόμη γνωστό πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού για τα μεγαλύτερα παιδιά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Με μάσκα η επιστροφή στην κανονικότητα - Πού θα είναι υποχρεωτική - Η σωστή χρήση της

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή