Κορονοϊός Ιταλία: Δραματική κατάσταση - 21.261 κρούσματα και 376 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Από την αρχή επιδημίας, στην Ιταλία μολύνθηκαν με Covid-19, 3.650.247 άνθρωποι - Οι θάνατοι είναι 110.704

Κορονοϊός Ιταλία: Δραματική κατάσταση - 21.261 κρούσματα και 376 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
AP
2'

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 21.261 περιστατικά και 376 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 331.154 διαγνωστικά τεστ, το 5,9% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 6,6%.

Χθες τα κρούσματα ήταν 21.932, με 481 νεκρούς. Από την αρχή επιδημίας, στην Ιταλία μολύνθηκαν με Covid-19, 3.650.247 άνθρωποι. Οι θάνατοι είναι 110.704.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας σήμερα βρίσκονται 10 ασθενείς περισσότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 215 λιγότεροι. Σε ότι αφορά, τέλος, τις περιοχές με περισσότερα ημερήσια κρούσματα, και σήμερα πρώτη παραμένει η Λομβαρδία (4.132)και ακολουθούν η Καμπανία (2.314) με πρωτεύουσα την Νάπολη και η Απουλία (2.142) με κύρια πόλη το Μπάρι.

Παράλληλα, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης καταγράφουν τις διαμαρτυρίες και την απογοήτευση πολλών γιατρών και νοσοκόμων της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο. Λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί σε όλη τη χώρα, όπως διέρρευσε, στο προσωπικό των νοσοκομείων έγινε προφορική σύσταση να μην πάρει άδεια, ούτε κατά το επόμενο τριήμερο, δηλαδή για το Πάσχα των Καθολικών.

Μια θυσία για να βοηθηθούν ασθενείς με Covid 19 και να συνεχιστεί η εκστρατεία εμβολιασμού των πολιτών.

Την ίδια ώρα, όμως, σε ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης Rai, εμφανίσθηκε να κάνει δηλώσεις από θέρετρο έξω από την Γένοβα (με μάσκα και πετσέτα θαλάσσης στον ώμο) ο Μάριο Ραβιόλο, υπεύθυνος συντονισμού των πρώτων βοηθειών της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο.

«Κρίμα που χάθηκε η ευκαιρία των ημερών αυτών, κυρίως για τις εμπορικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Ραβιόλο, σε δημοσιογράφο της Rai.

Πολλοί συνεργάτες του τον αναγνώρισαν και άρχισαν να διαμαρτύρονται, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Εμείς στην δουλειά, και εκείνος για μπάνιο στη θάλασσα», «αυτή η συμπεριφορά μας αφήνει άναυδους», σχολίασαν Ιταλοί νοσηλευτές.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγουν τα mall στις «κόκκινες» περιοχές: Κλειστά τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή