H Ρωσία «καρφώνει» τη Γερμανία: Αποναζιστικοποιήθηκε ποτέ πραγματικά;

Η Ρωσία δια της εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Εξωτερικών ασκεί κριτική στη Γερμανία μετά την αλλαγή στάσης του Βερολίνου και την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

H Ρωσία «καρφώνει» τη Γερμανία: Αποναζιστικοποιήθηκε ποτέ πραγματικά;
Η Ρωσία δια της εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Εξωτερικών ασκεί κριτική στη Γερμανία μετά την αλλαγή στάσης του Βερολίνου και την αποστολή όπλων στην Ουκρανία
AP PHOTO
4'

Με μια αιχμηρή δήλωση σχολίασε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, την αλλαγή στάσης της Γερμανίας η οποία άναψε το «πράσινο φως» για να δοθούν στην Ουκρανία συστήματα αεράμυνας και άλλα όπλα. «Άραγε αποναζιστικοποικήθηκε ποτέ μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η Γερμανία;» αναρωτήθηκε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ έκανε λόγο, επίσης, για «θλιβερούς συνειρμούς» που δημιουργεί η απόφαση του Βερολίνου προσθέτοντας ότι η απόφαση αυτής της Γερμανίας «επαναφέρει φαντάσματα όχι του ενός ψυχρού αλλά ενός πολύ θερμού πολέμου».

«Το Βερολίνο δεν αντιλαμβάνεται ότι στην παρούσα κατάσταση τα όπλα που δίνονται στη Γερμανία μπορούν εύκολα να γίνουν λεία για νεοναζί και τρομοκράτες» πρόσθεσε η Μαρία Ζαχάροβα.

«Τις τελευταίες ημέρες η γερμανική πλευρά προχώρησε στην υλοποίηση της διαδικασίας παραδόσεων στρατιωτικών όπλων στην Ουκρανία κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη γενική γραμμή του Βερολίνου. Αυτή η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε επίσημα από τον καγκελάριο κατά την ομιλία του στη Bundestag στις 27 Φεβρουαρίου. Μια τέτοια εξωφρενική χειρονομία δικαιολογείται από την Ουκρανία ενώ συνιστά απειλή για τη χώρα μας και την ευρωπαϊκή ασφάλεια» πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

«Για άλλη μια φορά, όπως πολλές άλλες στην ιστορία, τα όπλα που προέρχονται από τη Γερμανία στρέφονται εναντίον Ρώσων στρατιωτών. Σε αυτό το πλαίσιο, οι διαβεβαιώσεις Σολτς για συμφιλίωση Γερμανίας και Ρωσίας ακούστηκαν ιδιαίτερα κυνικές. Η προμήθεια όπλων στους ιδεολογικούς κληρονόμους του συνεργού των Ναζί, Στεπάν Μπαντέρα, μας κάνει, θέλοντας και μη, να διερωτηθούμε πόσο ολοκληρωμένη ήταν η διαδικασία αποναζιστικοποίησης στη Γερμανία μετά την ήττα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο;» κατέληξε η Ζαχάροβα.

Μόσχα: Οι ενέργειες της Ε.Ε. δεν θα μείνουν χωρίς σκληρή απάντηση

Το βράδυ της Δευτέρας σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι όσοι παρέχουν όπλα στην Ουκρανία, θα φέρουν και την ευθύνη αν τα όπλα αυτά χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης.

«Για πολλά χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση, με το πρόσχημα του "ειρηνοποιού", χρηματοδότησε γενναιόδωρα το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο ήρθε στην εξουσία ως αποτέλεσμα ενός αντισυνταγματικού πραξικοπήματος. Παρακολούθησε σιωπηλά την εξόντωση του πληθυσμού στο Donbass, τον στραγγαλισμό των ρωσόφωνων στην Ουκρανία. Η ΕΕ αγνόησε τις συνεχείς εκκλήσεις μας να δώσει προσοχή στην κυριαρχία των Ναζί στην εξουσία της Ουκρανίας, τον κοινωνικοοικονομικό αποκλεισμό και τις δολοφονίες αμάχων στα νοτιοανατολικά της χώρας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Έδωσαν στις Αρχές του Κιέβου χρήματα και καθεστώς χωρίς βίζα. Επέκτειναν τις αντιρωσικές κυρώσεις με αμφίβολα προσχήματα. Συμμετείχαν σε επιχειρήσεις του Κιέβου που έθεσαν αμφιβολίες για την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τώρα, όμως, οι μάσκες έχουν πέσει. Η απόφαση της ΕΕ στις 27 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει τις παραδόσεις φονικών όπλων στον ουκρανικό στρατό είναι αυτοαποκαλυπτική. Σηματοδοτεί το τέλος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ως "ειρηνιστικού" εγχειρήματος για τη συμφιλίωση των ευρωπαϊκών λαών μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Η ηγεσία της ΕΕ δεν διστάζει να αναφέρει τους πυραύλους και τα φορητά όπλα, τα πυρομαχικά, ακόμη και τα μαχητικά αεροσκάφη ως "αμυντικά" μέσα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών, που μέχρι πρόσφατα εμφανίζονταν ως "στρατηγικός εταίρος" της χώρας μας, δεν κρύβονται πλέον, λέγοντας ότι σκοπεύουν να προκαλέσουν τη "μέγιστη ζημιά" στη Ρωσία».

«Οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα μείνουν χωρίς σκληρή απάντηση. Η Ρωσία θα συνεχίσει να διασφαλίζει την υλοποίηση ζωτικών εθνικών συμφερόντων χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις κυρώσεις και τις απειλές τους», καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Διαβάστε επίσης:

Άστραψε και βρόντηξε η Μόσχα: Οι ενέργειες της Ε.Ε. δεν θα μείνουν χωρίς σκληρή απάντηση

Ρωσία: Έχουμε έτοιμα αντίμετρα για τις κυρώσεις της Δύσης - Εχθρική η στάση της ΕΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή