Ουκρανία: Ο υπουργός Άμυνας ξεσπά κατά της Ρωσίας - «Σταματήστε τους, δεν θα υπάρχει τίποτα»

Ο Ολεξέι Ρεζνίκοφ με μήνυμά του στα social media κάλεσε τους πάντες να σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας και να καταδικάσουν τη Ρωσία. «Οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν πολύ γρήγορα, πέρασε ήδη άλλο ένα λεπτό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ουκρανία υπουργός Άμυνας
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία
Maxim Guchek/BelTA Pool Photo via AP
2'

Μέσα από ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεξέι Ρεζνίκοφ, θέλησε να απευθυνθεί σε όλο τον κόσμο για την κατάσταση στη χώρα του. Όπως ανέφερε, δεν απευθύνεται ούτε σαν υπουργός, ούτε καν σαν δικηγόρος αλλά σαν ένας απλός πολίτης μιας χώρας που βρίσκεται σε πόλεμο.

«Κάνω έκκληση σε όλους. Πρώτα από όλα φυσικά στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και το Ισραήλ. Νομίζω ότι θα ακουστώ και στο Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία, τη Γεωργία και το Καζακστάν. Ιδιαίτερα θέλω να απευθυνθώ στους κατοίκους των πνευματικών κέντρων της Ρωσίας - Μόσχας, Αγίας Πετρούπολης, Νοβοσιμπίρσκ, Βορόνεζ, Νίζνι Νόβγκοροντ, Καζάν και άλλων πόλεων. Όλοι φαίνεται να καταλαβαίνετε τι συμβαίνει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η Ρωσία βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές και αμάχους, αναφέροντας πως στη Μαριούπολη χτυπήθηκε μαιευτήριο και μέσα σε διάστημα δυο εβδομάδων έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 1.500 αθώοι πολίτες.

«Αυτό δεν είναι «επιχείρηση», είναι ένας επεμβατικός πόλεμος», σχολίασε και ζήτησε από όλους να πάρουν θέση ενάντια στη Μόσχα. Ο Ρεζνίκοφ κάλεσε ακόμα και Ρώσους πολίτες να αντιταχθούν στον πόλεμο και να επηρεάσουν την κατάσταση στις πόλεις τους. Παράλληλα, ζήτησε από το Ισραήλ να πάρει ξεκάθαρη θέση, τονίζοντας πως τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο μετά από αυτόν τον πόλεμο.

«Σκέψου τη θέση σου. Δεν θα μπορείτε πλέον να αλλάξετε την ελευθερία για άνεση και ασφάλεια υπό όρους. Δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω από έξυπνα βιβλία. Δεν θα υπάρχει ελευθερία. Ούτε προσωπική ούτε διανοητική. Δεν θα υπάρχει άνεση. Και στη Δύση δεν θα το βρεις - το διαβατήριό σου θα προκαλέσει υποψίες και περιφρόνηση. Δεν θα υπάρχει ασφάλεια. Τώρα είναι η στιγμή που η τύχη της χώρας σας αποφασίζεται για δεκαετίες μπροστά. Το προσωπικό σου πεπρωμένο, το πεπρωμένο των αγαπημένων σου», σχολίασε.

Ζήτησε, μάλιστα, να υπάρξει καταδίκη του Κρεμλίνου συνεχίζοντας να αναφέρει πως «Δεν θα έχετε επιστήμη. Γιατί σήμερα η επιστήμη είναι αδύνατη χωρίς ανταλλάγματα. Δεν θα έχεις κουλτούρα. Ο σύγχρονος πολιτισμός είναι αδύνατος χωρίς αμοιβαίο πλουτισμό. Δεν θα έχεις παιδεία. Δεν θα υπάρξει καμία εξέλιξη. Τίποτα, τίποτα. Δεν θα έχετε δικαιώματα και νόμους. Θα υπάρχει η ρουτίνα της ημέρας στους στρατώνες».

Ο Ρεζνίκοφ σχολίασε ακόμα ότι «Είμαι υπερήφανος που έχω γύρω μου μικρούς και μεγάλους Πολίτες να υπερασπίζονται τη γη τους. Οι άνδρες και οι γυναίκες. Με όπλα στα χέρια, σαν ελεύθεροι άνθρωποι. Αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμός, δύναμη στα μάτια τους».

Κλείνοντας το μήνυμά του, σχολίασε πως «Οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν πολύ γρήγορα. Πέρασε ένα λεπτό».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή