Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία γράφει τη δική της ιστορία στην Ανατολική Μεσόγειο»

Προκλητικός εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στον απόηχο της πρόσφατης συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον προέδρο Ερντογάν

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου
O Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Α.Ρ
2'

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου που επιχειρεί να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ Μόσχας και Κιέβου με την Τουρκία να εξακολουθεί να δηλώνει ειρηνοποιός,φαίνεται πως εφαρμόζει διπλά μέτρα και σταθμά, σπεύδοντας να υπερασπιστεί την προκλητική πολιτική της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να στηθεί κανένα παιχνίδι» στην περιοχή» είπε, μιλώντας σε στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Παρά το θετικό κλίμα στην πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, συνεχίζει να υπενθυμίζει πως η «ατζέντα» της Άγκυρας παραμένει σταθερή και αμετάβλητη απέναντι στην χώρα μας.

Μιλώντας σε κομματικά στελέχη του ΑΚΡ στην Αττάλεια, ο Τσαβούσογλου σημείωσε πως «χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να στηθεί κανένα παιχνίδι» στην περιοχή» και πως η Τουρκία «γράφει τη δική της ιστορία».

«Για να είσαι ισχυρός στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα είσαι ισχυρός και στο πεδίο. Όταν ήρθε η ώρα σε Ανατολική Μεσόγειο, Συρία και Λιβύη κατεβήκαμε στο πεδίο και δείξαμε σε εχθρούς και φίλους πως χωρίς εμάς δεν μπορεί να στηθεί παιχνίδι. Εμείς δηλώσαμε πως γράφουμε την δική μας ιστορία και δεν παίζουμε το σενάριο κανενός» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα και ενώ η Τουρκία φαίνεται να «διαφημίζει» την αδιάλλακτη στάση της στη Μεσόγειο και την ευκολία της να «κατέβει στο πεδίο» στο μέτωπο της Ουκρανίας παρουσιάζει ένα πρόσωπο φιλειρηνικό, επιχειρώντας να μεσολαβήσει ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα για τον τερματισμό του πολέμου.

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου: Ρωσία και Ουκρανία πλησιάζουν σε συμφωνία για «κρίσιμα» ζητήματα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή