Σεισμός στην Τουρκία: C-130 και επίλεκτη ομάδα της ΕΜΑΚ στέλνει η Ελλάδα

Σεισμός στην Τουρκία: Η Ελλάδα στέλνει ένα C-130 και μια ομάδα της ΕΜΑΚ 

Σεισμός στην Τουρκία: C-130 και επίλεκτη ομάδα της ΕΜΑΚ στέλνει η Ελλάδα
AP
2'

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει βοήθεια στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, που έχει κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους. Ένα C-130 και μια ομάδα της ΕΜΑΚ είναι έτοιμες να συνδράμουν στις έρευνες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει ετοιμαστεί ομάδα της ΕΜΑΚ, που αποτελείται από 25 άτομα, που έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε τέτοιες επιχειρήσεις. Πρόκειται για επίλεκτο σώμα που έχει επιχειρήσει πολλές φορές στην Ελλάδα σε σημαντικούς σεισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την EMAK, προγραμματίζεται να μεταφερθεί τμήμα 20 στελεχών, 3-4 γιατρών, ενός οχήματος και ενός ρυμουλκούμενου με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Η ομάδα της ΕΜΑΚ, θα μεταφερθεί με ένα C – 130 από την Ελευσίνα μετά τις 13:00.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για τις απώλειες ζωών και τις ζημιές μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον σεισμό στην Τουρκία

«Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία που αγωνίζονται να σώσουν ζωές. Η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τους πόρους της και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια», αναφέρει στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

H EE ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας

H EE ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ενώ καθ'οδόν βρίσκονται ομάδες από την Ολλανδία και την Ρουμανία.

Πιο συγκεκριμένα ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρσιτς ανέφερε με ανάρτησή του στο τουίτερ: «Μετά τον σεισμό στην Τουρκία σήμερα το πρωί, ενεργοποιήσαμε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ συντονίζει την ανάπτυξη ομάδων διάσωσης από την Ευρώπη.Ομάδες από την Ολλανδία & τη Ρουμανία είναι ήδη καθ'οδόν».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή