Κάρολος: Στη Σκωτία με παραδοσιακό κιλτ για να συμμετάσχει στην Τελετή των Κλειδιών

Ντυμένος με ένα παραδοσιακό κιλτ ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε το Kinneil House στην Σκωτία 
Κάρολος: Στη Σκωτία με παραδοσιακό κιλτ για να συμμετάσχει στην Τελετή των Κλειδιών
AP
1'

Ο βασιλιάς Κάρολος έφτασε στη Σκωτία για τη Βασιλική Εβδομάδα καθώς σηματοδοτεί μια σειρά «πρωτιών» από τότε που ανέβηκε στο θρόνο.

Το Kinneil House στο Bo'ness, της Σκωτίας επισκέφθηκε ο βασιλιάς Κάρολος, προκειμένου να συναντήσει εκπροσώπους φιλανθρωπικών οργανώσεων αντίστοιχων με το δικό του «The Princes Trust».

Ντυμένος με ένα παραδοσιακό κιλτ έγινε δεκτός στην οικία όπου έζησε ο «πατέρας της ατμομηχανής», ο διάσημος Σκωτσέζος μηχανικός Τζέιμς Γουότ.

Κατά την επίσκεψή του ο βασιλιάς φύτεψε επίσης ένα δέντρο για να τιμήσει την εκατονταετηρίδα από τη στιγμή που το κτήμα έγινε δημόσιο πάρκο.

Η επίσκεψη είναι η πρώτη από μια σειρά επισκέψεων του Καρόλου στη Σκωτία, σηματοδοτώντας την πρώτη Εβδομάδα Χόλυρουντ μετά τη στέψη του.

Επίσης θα υπάρξει ειδική τελετή ευχαριστιών στον Καθεδρικό Ναό του St Giles την Τετάρτη, όπου θα απονεμηθούν στον Κάρολο οι τιμές της Σκωτίας - τα κοσμήματα του στέμματος του έθνους.

Κάθε χρόνο, ο μονάρχης περνάει παραδοσιακά μια εβδομάδα στο Παλάτι του Χόλιροντχάουζ στο Εδιμβούργο. Αργότερα σήμερα, ο Κάρολος θα συμμετάσχει επίσης στην πρώτη του τελετή των κλειδιών ως μονάρχης στο Παλάτι του Χόλιροντχάουζ.

Σήμερα το απόγευμα, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα Καμίλα, θα παραστούν σε δεξίωση στο Royal Yacht Britannia, για τον εορτασμό των 25 χρόνων από την άφιξή της ιστορικής θαλαμηγού στο Εδιμβούργο.

Η Τελετή των Κλειδιών είναι μια παράδοση που τηρείται στη Βασιλική Οικογένεια, στην οποία ο μονάρχης παραδίδονται τα κλειδιά της πόλης του Εδιμβούργου κάθε χρόνο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή