Κάρολος: Τον σνόμπαραν δύο υπουργοί της κυβέρνησης στην Σκωτία - Οργισμένος ο νέος βασιλιάς

Ντυμένος με παραδοσιακό κιλτ ο βασιλιάς Κάρολος στην Σκωτία 
Κάρολος: Τον σνόμπαραν δύο υπουργοί της κυβέρνησης στην Σκωτία - Οργισμένος ο νέος βασιλιάς
Photo by Jane BarlowPA Images via Getty Images
2'

Ο βασιλιάς Κάρολος έφτασε χθες στη Σκωτία για τη Βασιλική Εβδομάδα. Μια μέρα μετά την άφιξή του ωστόσο, δύο υπουργοί της κυβέρνησης της Σκωτίας προκάλεσαν οργή στον νέο μονάρχη αφού όπως μεταδίδει η Daily Mail, τον σνομπάρουν και δεν εμφανίστηκαν σε μια τελετή για τον εορτασμό της στέψης του.

Οι συναρχηγοί των Πρασίνων της Σκωτίας, Πάτρικ Χάρβι και Λόρνα Σλέιτερ - δύο από τους πιο γνωστούς Ρεπουμπλικάνους στο Χόλιροντ - απέρριψαν μια πρόσκληση για μια τελετή ευχαριστιών για τον Βασιλιά αύριο στο Εδιμβούργο.

Μάλιστα, ο Χάρβι θα συμμετάσχει και θα μιλήσει σε μια αντιμοναρχική συγκέντρωση έξω από το Holyrood, ενώ η υπόλοιπη κυβέρνηση βρίσκεται μισό μίλι μακριά στη λειτουργία του καθεδρικού ναού του St Giles στο Royal Mile.

Στο διάσημο Kinneil House

Το Kinneil House στο Bo'ness, της Σκωτίας επισκέφθηκε ο βασιλιάς Κάρολος, προκειμένου να συναντήσει εκπροσώπους φιλανθρωπικών οργανώσεων αντίστοιχων με το δικό του «The Princes Trust».

Ντυμένος με ένα παραδοσιακό κιλτ έγινε δεκτός στην οικία όπου έζησε ο «πατέρας της ατμομηχανής», ο διάσημος Σκωτσέζος μηχανικός Τζέιμς Γουότ.

Κατά την επίσκεψή του ο βασιλιάς φύτεψε επίσης ένα δέντρο για να τιμήσει την εκατονταετηρίδα από τη στιγμή που το κτήμα έγινε δημόσιο πάρκο.

Η επίσκεψη είναι η πρώτη από μια σειρά επισκέψεων του Καρόλου στη Σκωτία, σηματοδοτώντας την πρώτη Εβδομάδα Χόλυρουντ μετά τη στέψη του.

Επίσης θα υπάρξει ειδική τελετή ευχαριστιών στον Καθεδρικό Ναό του St Giles την Τετάρτη, όπου θα απονεμηθούν στον Κάρολο οι τιμές της Σκωτίας - τα κοσμήματα του στέμματος του έθνους.

Κάθε χρόνο, ο μονάρχης περνάει παραδοσιακά μια εβδομάδα στο Παλάτι του Χόλιροντχάουζ στο Εδιμβούργο. Αργότερα σήμερα, ο Κάρολος θα συμμετάσχει επίσης στην πρώτη του τελετή των κλειδιών ως μονάρχης στο Παλάτι του Χόλιροντχάουζ.

Σήμερα το απόγευμα, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα Καμίλα, θα παραστούν σε δεξίωση στο Royal Yacht Britannia, για τον εορτασμό των 25 χρόνων από την άφιξή της ιστορικής θαλαμηγού στο Εδιμβούργο.

Η Τελετή των Κλειδιών είναι μια παράδοση που τηρείται στη Βασιλική Οικογένεια, στην οποία ο μονάρχης παραδίδονται τα κλειδιά της πόλης του Εδιμβούργου κάθε χρόνο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή