Θάνατος Ραΐσι: Νέα βίντεο των διασωστών από το σημείο του δυστυχήματος

Νέα βίντεο ντοκουμέντα από την άφιξη των σωστικών ομάδων στα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Εμπραχίμ Ραΐσι και των συνοδών του.

Θάνατος Ραΐσι: Νέα βίντεο των διασωστών από το σημείο του δυστυχήματος
AP.
2'

Σήμερα (21/05), άρχισε η νεκρώσιμη ακολουθία για τον Πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι, λιγότερο από 48 ώρες αφότου το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε, συνετρίβη σε βουνοπλαγιά στα βορειοδυτικά της χώρας νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Χιλιάδες πενθούντες γέμισαν τους δρόμους της Ταμπρίζ (Ταυρίδα), πλαισιωμένοι από βαριά οπλισμένους φρουρούς, καθώς Ιρανοί αξιωματούχοι εκφώνησαν ομιλίες και προσευχές για τον εκλιπόντα Πρόεδρο.

Ταυτόχρονα, νέα βίντεο από τη στιγμή της άφιξης των σωστικών συνεργείων στον τόπο της τραγωδίας είδαν το «φως» της δημοσιότητας.

Το Ιράν δεν έχει προβεί ακόμη σε λεπτομέρειες σχετικά με τη συντριβή, ούτε έχει δώσει εξηγήσεις εκτός από μία απλή τοποθέτηση για τις κακές καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, τα ιρανικά αεροσκάφη, ιδιαίτερα τα δυτικά μοντέλα όπως το ελικόπτερο που μετέφερε το Ραΐσι, είναι επικίνδυνα και σε κακή κατάσταση, καθώς η Ισλαμική Δημοκρατία υπόκειται εδώ και πολύ καιρό σε κυρώσεις της Δύσης που εμποδίζουν την πρόσβαση σε ανταλλακτικά που χρειάζονται απεγνωσμένα.

Στις 28 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές

Οι προεδρικές εκλογές στο Ιράν θα διεξαχθούν την 28η Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε εχθές το βράδυ (20/05) η δημόσια τηλεόραση της χώρας, μετά τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραΐσι, του Υπουργού Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ – Αμπντολαχιάν, αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο που συνετρίβη την Κυριακή.

«Το εκλογικό χρονοδιάγραμμα εγκρίθηκε» στη σύσκεψη που είχαν οι επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας, της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, τονίσθηκε στο ρεπορτάζ. «Με τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου των Φρουρών, αποφασίστηκε οι 14ες προεδρικές εκλογές να διεξαχθούν την 28η Ιουνίου», επισημάνθηκε ακόμη.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή