ΝΑΤΟ: «Τα στρατεύματα της Ρωσίας δεν επαρκούν για νέα μεγάλη επίθεση στην Ουκρανία»

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δέχονται εδώ και μήνες ισχυρή πίεση από τους ρώσους εισβολείς που κερδίζουν έδαφος στο ανατολικό μέτωπο.

ΝΑΤΟ: «Τα στρατεύματα της Ρωσίας δεν επαρκούν για νέα μεγάλη επίθεση στην Ουκρανία»
2'

Η Ρωσία δεν διαθέτει επαρκή αριθμό στρατευμάτων και πυρομαχικών για να εξαπολύσει μια νέα μεγάλη επίθεση στην Ουκρανία, υποστήριξε σήμερα κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, εκτιμώντας ότι η Μόσχα είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει περισσότερες προμήθειες στρατιωτικού υλικού από αυτές που έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους υπό τον όρο να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διεξήγαγε εκστρατεία στην Ευρώπη – που περιελάμβανε σχέδια δολοφονιών, δολιοφθορών και εμπρηστικών επιθέσεων – με στόχο να υπονομεύσει την υποστήριξη της κοινής γνώμης προς την Ουκρανία.

«Διαπιστώνουμε σήμερα πως οι ρωσικές απώλειες παραμένουν πολύ μεγάλες. Η Ρωσία προσπαθεί να κερδίσει έδαφος. Βλέπουμε ότι η ουκρανική άμυνα βελτιώνεται σημαντικά», είπε ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, ο οποίος εκτίμησε ότι η Ρωσία μπορεί να συντηρήσει την πολεμική οικονομία της για άλλα 3-4 χρόνια.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δέχονται εδώ και μήνες ισχυρή πίεση από τους ρώσους εισβολείς που κερδίζουν έδαφος στο ανατολικό μέτωπο. Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, καθώς ο πόλεμος έχει εισέλθει στον 29ο μήνα του.

Ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ παραδέχθηκε ότι «θα χρειαστεί ακόμη χρόνος» προκειμένου η Ουκρανία να συγκεντρώσει τα πολεμοφόδια που χρειάζεται για να εξαπολύσει αντεπίθεση ευρείας κλίμακας. «Βλέπουμε ότι (οι δυνάμεις της) σημειώνουν πρόοδο μέρα με τη μέρα», σημείωσε.

Εκτίμησε ότι ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Πούτιν «εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο χρόνος είναι με το μέρος του» και ότι είναι πρόθυμος να υποστεί «συγκλονιστικά μεγάλο αριθμό στρατιωτικών απωλειών». Η Ρωσία στρατολογεί κάθε μήνα περίπου 30.000 έφεδρους, ώστε να μπορεί να αναπληρώσει τις απώλειες στα πεδία των μαχών, συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή