Ένα δεύτερο σετ μικρών γιγάντιων πάντα έφτασε στο Βερολίνο

Όπως και οι άλλες μεγάλες αρκούδες, τα γιγάντια πάντα γεννιούνται κουφά, τυφλά και ροζ

Ένα δεύτερο σετ μικρών γιγάντιων πάντα έφτασε στο Βερολίνο

Η Μενγκ Μενγκ τρώει μπαμπού

Michael Sohn/AP
2'

Ο ζωολογικός κήπος του Βερολίνου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η μακροχρόνια κάτοικος του γιγάντιου πάντα Μενγκ Μενγκ γέννησε δίδυμα, για δεύτερη φορά.

Τα μικρά γεννήθηκαν την Πέμπτη και είναι καλά στην υγεία τους, ανέφερε ο ζωολογικός κήπος σε ανακοίνωσή του.

Γεννήθηκαν μόλις 11 ημέρες μετά τις υπερηχογραφικές εξετάσεις που έδειξαν ότι η 11χρονη Meng Meng ήταν έγκυος. Το φύλο τους δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη «με βεβαιότητα».

meng-mng-ultrasound.jpg

Το υπερηχογράφημα της Μενγκ Μενγκ

Sebastian Gollnow/dpa μέσω AP

«Τώρα ήρθε η ώρα να σταυρώσετε τα δάχτυλά σας για τις κρίσιμες πρώτες ημέρες», ανέφερε ο ζωολογικός κήπος. Τα μικρά είναι μικροσκοπικά, ζυγίζουν μόλις 169 γραμμάρια και 136 γραμμάρια αντίστοιχα και έχουν μήκος περίπου 14 εκατοστά.

Όπως και οι άλλες μεγάλες αρκούδες, τα γιγάντια πάντα γεννιούνται κουφά, τυφλά και ροζ. Τα ασπρόμαυρα σημάδια των πάντα τους αναπτύσσονται αργότερα.

Η Μενγκ Μενγκ και το αρσενικό πάντα Τζιάο Τσινγκ έφτασαν στο Βερολίνο το 2017. Τον Αύγουστο του 2019, η Μενγκ Μενγκ γέννησε τον Πιτ και την Πωλ, επίσης γνωστά με τα κινεζικά ονόματα Μενγκ Σιάνγκ και Μενγκ Γιουάν, τα πρώτα γιγάντια πάντα που γεννήθηκαν στη Γερμανία.

Τα δίδυμα αποτελούσαν την ατραξιόν του Βερολίνου, αλλά τον Δεκέμβριο μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην Κίνα - ένα ταξίδι που είχε συμφωνηθεί συμβατικά από την αρχή, αλλά καθυστέρησε λόγω της πανδημίας COVID-19. Η Κίνα χάριζε σε φιλικά έθνη την ανεπίσημη μασκότ της για δεκαετίες στο πλαίσιο της πολιτικής της «διπλωματίας των πάντα». Η χώρα δανείζει πλέον τα πάντα σε ζωολογικούς κήπους με εμπορικούς όρους.

Τα γιγάντια πάντα δυσκολεύονται να αναπαραχθούν και οι γεννήσεις είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες. Υπάρχουν περίπου 1.800 πάντα που ζουν στη φύση στην Κίνα και μερικές εκατοντάδες σε αιχμαλωσία παγκοσμίως.

Η Μενγκ Μενγκ γονιμοποιήθηκε τεχνητά τον Μάρτιο. Ο ζωολογικός κήπος σημείωσε ότι τα θηλυκά πάντα είναι γόνιμα μόνο για περίπου 72 ώρες το χρόνο.

Πηγή: AP News

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή