Πριγκιπικός γάμος: Η Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας παντρεύτηκε Αμερικανό σαμάνο - Οι τριήμεροι εορτασμοί

Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας παντρεύτηκε έναν Αμερικανό αυτοαποκαλούμενο σαμάνο, μετά απο τρεις ημέρες εορτασμών, σε έναν λαμπερό όσο και αντισυμβατικό γάμο σε ένα απο τα σημαντικοτερα τουριστικά αξιοθέτα της χώρας

Πριγκιπικός γάμος στη Νορβηγία
Πριγκιπικός γάμος στη Νορβηγία
4'

Ινφλουένσερ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σταρ των ριάλιτι και τηλεοπτικές προσωπικότητες ήταν μεταξύ των καλεσμένων, καθώς το μεγαλύτερο παιδί του Νορβηγού βασιλιά , η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ, παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, σε μια γαμήλια τελετή μετά από τρεις ημέρες εορτασμών.

Η 52χρονη πριγκίπισσα και ο Ντούρεκ Βέρετ, 49 ετών ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι σαμάνος έκτης γενιάς από την Καλιφόρνια, παντρεύτηκαν στη γραφική μικρή πόλη Geiranger, ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Νορβηγίας που βρίσκεται σε ένα φιόρδ με εκπληκτική θέα.

Μετά τους εορτασμούς που ξεκίνησαν την Πέμπτη, η πραγματική γαμήλια τελετή πραγματοποιήθηκε σε μια μεγάλη λευκή σκηνή που είχε στηθεί σε ένα καταπράσινο γκαζόν. Οι καλεσμένοι είπαν στα μέσα ενημέρωσης ότι Νορβηγοί και Αμερικανοί καλλιτέχνες έπαιξαν στην εκδήλωση μαζί με μια χορωδία γκόσπελ και έναν τραγουδιστή που εκπροσωπούσε τους αυτόχθονες Σάμι της Νορβηγίας.

«Ήταν φανταστικό! Ήταν σαν το Χόλιγουντ να συναντά το Geiranger», περιέγραψε η νορβηγική τηλεοπτική περσόνα Harald Rønneberg στη δημόσια ραδιοτηλεόραση NRK. «Ήταν ευαγγέλιο και αγάπη. Γελάσαμε, χειροκροτήσαμε και συγκινηθήκαμε. Ήταν απολύτως όμορφο»

Το ζευγάρι πούλησε τα δικαιώματα φωτογραφίας γάμου στο βρετανικό περιοδικό διασημοτήτων Hello! και τα δικαιώματα της ταινίας στο Netflix. Οι συμφωνίες προκάλεσαν διαμαρτυρίες από τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία λένε ότι η συμφωνία αντίκειται στις τοπικές πρακτικές. Το ζευγάρι έχει καταφερθεί συχνά εναντίον του Τύπου ενώ προβάλλεται στα social media.

Ο 87χρονος βασιλιάς Χάραλντ, ο οποίος ήταν σε εύθραυστη υγεία τα τελευταία χρόνια, παρευρέθηκε στον γάμο της κόρης του μαζί με τη βασίλισσα Σόνια και άλλα μέλη του βασιλικού οίκου της Νορβηγίας. Η πριγκίπισσα διάδοχος Βικτώρια και ο σύζυγός της πρίγκιπας Ντάνιελ εκπροσώπησαν τον σουηδικό βασιλικό οίκο μαζί με τον αδερφό της, πρίγκιπα Κάρολο Φίλιππο, και τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Σοφία. Κανένας άλλος Ευρωπαίος γαλαζοαίματος δεν παρευρέθηκε στον γάμο.

Οι νεόνυμφοι έκαναν μια βόλτα στο χωριό για να ευχαριστήσουν όσους είχαν συγκεντρωθεί για να τους ευχηθούν. Βγήκαν από το ξενοδοχείο Union στο Geiranger λίγο μετά τις 6.30 μ.μ. τοπική ώρα υπό το θερμό χειροκρότημα του πλήθους. Οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι κάτοικοι και νεαρά ζευγάρια περίμεναν ώρες ολόκληρες για να δουν την πριγκίπισσα και τον νέο της σύζυγο.

Ο γάμος έρχεται εν μέσω της εκτεταμένης κριτικής για τις ενέργειες του ζευγαριού και της μειωμένης δημοτικότητας του βασιλικού οίκου της Νορβηγίας, ο οποίος κλυδωνίζεται από αρνητικές αναφορές για ένα απείθαρχο μέλος της οικογένειας που αντιμετωπίζει προκαταρκτικές κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία.

Η Mάρθα Λουίζ και ο νέος της σύζυγός έχουν προσελκύσει πρωτοσέλιδα με τις εναλλακτικές τους πεποιθήσεις. Είναι τέταρτη στη σειρά διαδοχής για τον νορβηγικό θρόνο, αλλά το 2022 είπε ότι δεν θα εκπροσωπεί πλέον επίσημα τον νορβηγικό βασιλικό οίκο.

Η πριγκίπισσα -διατήρησε τον τίτλο- είπε ότι...μπορεί να μιλάει με αγγέλους, ενώ ο Βέρετ ισχυρίζεται ότι επικοινωνεί με μια ευρεία γκάμα πνευμάτων και έχει ένα μενταγιόν που βοηθά να αποκρούει τα ξόρκια και να θεραπεύει ασθένειες. Αρραβωνιάστηκαν το 2022. Μετά τον γάμο τους, ο Βέρετ δεν θα έχει βασιλικό τίτλο ή επίσημα καθήκοντα.

Το 2019 συμφώνησαν να μην χρησιμοποιήσουν τη σύνδεσή της με τον βασιλικό οίκο ή τον τίτλο της για εμπορικούς σκοπούς. Ωστόσο, νωρίτερα φέτος η Mάρθα Λουίζ κυκλοφόρησε...μπουκάλια τζιν με τον τίτλο της και κυκλοφόρησε τη μάρκα εγκαίρως για τον γάμο, αψηφώντας την οδηγία του βασιλιά ότι δεν πρέπει να επωφεληθεί από τη βασιλική της ιδιότητα. Η ετικέτα τελικά άλλαξε.

Η Mάρθα Λουίζ έχει τρία παιδιά από τον προηγούμενο γάμο της με τον συγγραφέα και θεατρικό συγγραφέα Ari Behn, τον οποίο χώρισε το 2017 μετά από 14 χρόνια γάμου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή