«Κλείδωσε» η «ακριβής και θανατηφόρα» επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Το Τελ Αβίβ επέλεξε τους στόχους

Το σχέδιο του Ισραήλ να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν είναι έτοιμο, αποκάλυψε μεταξύ άλλων το CNN

«Κλείδωσε» η «ακριβής και θανατηφόρα» επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Το Τελ Αβίβ επέλεξε τους στόχους
Associated Press
2'

Το σχέδιο του Ισραήλ να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν την 1η Οκτωβρίου είναι έτοιμο, είπε στο CNN πηγή που γνωρίζει το θέμα, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Ισραηλινοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχουν διαβεβαιώσει τις ΗΠΑ ότι μια αντεπίθεση στο Ιράν θα περιοριστεί σε στρατιωτικούς στόχους και όχι σε πετρελαϊκές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με μια πηγή.

Το Ιράν εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους προς το Ισραήλ ως αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια και άλλων. Ο Νετανιάχου είχε δεσμευτεί ότι το Ιράν θα «πληρώσει» για την επίθεση.

Το Ισραήλ έχει αποφασίσει τους στόχους που θα μπορούσε να χτυπήσει στο Ιράν, σύμφωνα με αναφορές της ισραηλινής τηλεόρασης, υποδηλώνοντας ότι πλησιάζει η απάντηση στην πίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με το δίκτυο Channel 12, ο στρατός παρουσίασε μια λίστα στόχων στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ καθώς ολοκληρώνει τις προετοιμασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν «ευαίσθητο συντονισμό» με άλλες χώρες της περιοχής. Μια αναφορά του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα Kan ανέφερε ότι «το πολιτικό κλιμάκιο» είχε αποφασίσει για τους στόχους, χωρίς να αναφερθεί σε αξιωματούχους.

«Οι στόχοι είναι ξεκάθαροι. Τώρα είναι θέμα χρόνου», είπε μια ισραηλινή πηγή στον τηλεοπτικό σταθμό. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ είχε περιγράψει τα γενικά του σχέδια επιθέσεων στις ΗΠΑ, αλλά δεν έχει δώσει ακόμη ενημέρωση για συγκεκριμένους στόχους, ενώ επικαλέστηκε μια πηγή που γνωρίζει το θέμα που παραδέχτηκε ότι «οι στόχοι θα μπορούσαν επίσης να αλλάξουν την 11η ώρα».

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ανέφερε ότι ο Γκάλαντ μίλησε με ειλικρίνεια για τον Νετανιάχου και τον στρατιωτικό αρχηγό Χέρζι Χαλέβι για «την αναγκαιότητα όσο και την ουσία της απάντησης». Σε δημόσιες παρατηρήσεις την Τρίτη, ο Γκάλαντ υποσχέθηκε ότι το Ισραήλ «θα απαντήσει σύντομα» στο Ιράν. «Θα είναι μια ακριβής και θανατηφόρα απάντηση», είπε στα μέλη του δεξιού φόρουμ Gvura (Φόρουμ Ηρωισμού) των οικογενειών των ομήρων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή