Καταστράφηκε ολοσχερώς το Μουσείο Επιστήμης της Νάπολης

Μια πυρκαγιά, που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας, κατέστρεψε ολοσχερώς το «διαδραστικό μουσείο της επιστήμης» της Νάπολης.

Καταστράφηκε ολοσχερώς το Μουσείο Επιστήμης της Νάπολης
1'


Μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων του μουσείου, στην παραθαλάσσια περιοχή Μπανιόλι, είχε οικοδομηθεί με τη χρήση ξύλου, κάτι που συνέβαλε στο να μπορέσουν να επεκταθούν οι φλόγες ταχύτατα.

Με την καταστροφή του πόλου της επιστήμης της Νάπολης χάνουν την δουλειά τους συνολικά πάνω από 300 εργαζόμενοι. Πολλοί από αυτούς έσπευσαν από τα χαράματα μπροστά στην κύρια είσοδο του μουσείου, απ' όπου παρακολούθησαν τις επιχειρήσεις των πυροσβεστών, με την ελπίδα να σωθεί έστω ένα μικρό τμήμα του μουσείου.

Επίσης, πολλοί Ναπολιτάνοι μετέβησαν στο σημείο, δηλώνοντας πρόθυμοι να βοηθήσουν όπως μπορούν στην ανοικοδόμηση του μουσείου.

Ο δήμαρχος της Νάπολης Λουίτζι, Ντε Ματζίστρις, δεν αποκλείει το τραγικό συμβάν να αποτελεί ενέργεια εμπρηστών που ενδέχεται να έδρασαν για λογαριασμό του οργανωμένου εγκλήματος της πόλης, της Καμόρα, η οποία έχει οικοδομικές βλέψεις στην περιοχή του Μπανιόλι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή