Αλβανία: Κατα 10%μειωμένες οι κρατήσεις για τουριστικούς προορισμούς

υρρίκνωση του κύματος εξόδου των Αλβανών πολιτών για τις διακοπές τους στο εξωτερικό, παρατηρείται το τρέχον καλοκαίρι σε σχέση με το περυσινό.

Αλβανία: Κατα 10%μειωμένες οι κρατήσεις για τουριστικούς προορισμούς
1'

«Οι κρατήσεις για τουριστικούς προορισμούς του εξωτερικού έχουν μειωθεί κατά 10%» λένε εκπρόσωποι της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Αλβανίας.

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης, Σαντίκ Μαλάι, διευκρινίζει πως «διακοπές στο εξωτερικό κάνουν κάθε χρόνο 10% επί του συνόλου του ενός εκατομμύριου Αλβανών, που πηγαίνουν διακοπές» και προσθέτει: «Η συρρίκνωση των δαπανών παρατηρείται κυρίως στην τάση να επιλέξουν 7ήμερες διακοπές αντί "πακέτα" των 15 ή 10 ημερών, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ποσοστό 85% προτιμούν αυτά τα 7ήμερα πακέτα, κυρίως για την Τουρκία και τις παραλίες της Palma de Mallorca».

Σημειώνει, δε, ότι γενικότερα «οι κύριοι τουριστικοί προορισμοί παραμένουν η Τουρκία και η Ελλάδα, η τελευταία λόγω των φθηνών τουριστικών προσφορών, αλλά και για λόγους γεωγραφικής απόστασης από την Αλβανία. Έπονται στις προτιμήσεις τον Αλβανών τουριστών η Ισπανία, το Μαυροβούνιο και η Κροατία».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή