Ποια ήταν η άτυχη, άγνωστη γυναίκα που αποκεφαλίστηκε στο Facebook;

Πριν από δύο περίπου εβδομάδες, οι χρήστες του Facebook πάγωσαν, όταν ένα μέλος του διαβόητου μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών των Ζέτας, πόσταρε με υπερηφάνεια ένα βίντεο, στο οποίο γινόταν στην κάμερα ο αποκεφαλισμός μιας γυναίκας.

Ποια ήταν η άτυχη, άγνωστη γυναίκα που αποκεφαλίστηκε στο Facebook;
1'


Ο σάλος που ξέσπασε παγκοσμίως ήταν τόσο μεγάλος, που μετά από μιάμιση ημέρα ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης απέσυρε το βάρβαρο βίντεο.

Ωστόσο, δισεκατομμύρια χρήστες είχαν προλάβει να δουν καθαρά την νεαρή γυναίκα με το τζιν και το ροζ μπλουζάκι να δολοφονείται με τον πιο βάρβαρο τρόπο μπροστά στη κάμερα. Μάλιστα, σε διάφορες ιστοσελίδες του Μεξικό, το βίντεο κυκλοφορεί ακόμα.

Facebook-beheading

Ποιο ήταν λοιπόν το άτυχο θύμα, ένα από τις εκατοντάδες χιλιάδες των τελευταίων ετών στον πόλεμο συμμοριών στη χώρα;

Κανείς μέχρι τώρα δεν την έχει αναγνωρίσει. Κανείς δεν έχει εμφανιστεί στις μεξικανικές αρχές για να βοηθήσει στην ταυτοποίηση της μυστηριώδους γυναίκας, που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έγινε παγκοσμίως διάσημη με τον αποτρόπαιο θάνατο της. Ίσως επειδή η αστυνομία της χώρας δεν έχει καν αρχίσει έρευνα για ένα τόσο εξόφθαλμο περιστατικό ωμής βίας.

Οπωσδήποτε, ο φόβος κρατάει τα στόματα κλειστά. Όποιος μιλήσει σήμερα, ίσως είναι το αυριανό θύμα. Όμως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC,- ακόμα και αν η αστυνομία αποφάσιζε να ερευνήσει το περιστατικό- ποτέ δεν θα μπορούσε να καταλάβει από το βίντεο που συνέβη η δολοφονία.

Το μόνο που φαίνεται ως φόντο του αποκεφαλισμού είναι ένα βουνό σκουπίδια μιας χωματερής. Τέτοιες υπάρχουν χιλιάδες στο Μεξικό. Άρα αδύνατο να εντοπιστεί και να ανατεθεί η έρευνα στις περιφερειακές αρχές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή