Συναγερμός στην Αργεντινή για την γκρίζα στάχτη του Puyehue από τη Χιλή

Στην Αργεντινή οι αρχές αρκετών πόλεων εξακολουθούν να βρίσκονται σε...

1'

Στην Αργεντινή οι αρχές αρκετών πόλεων εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, λόγω του γιγάντιου νέφους στάχτης που αναδύθηκε – από το Σάββατο- από το ενεργοποιημένο, μετά από περίπου μισό αιώνα, ηφαίστειο Puyehue στη νότια Χιλή.

Ειδικότερα, παραμένουν εκτός λειτουργίας τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν θέρετρα που βρίσκονται κοντά στη Χιλή, όπως στο Σαν Μαρτίν ντε λος Ανδες, στο Ζουνίν ντε λος Ανδες, στην Πιέδρα ντελ Αγουΐλα, στο ελ Μπολσόν, στη Βίλα Λα Ανγοστούρα ε Τραφούλ, και στη Μπαρίλος , καθώς και το αεροδρόμιο της Μπαχία Μπλάνκα, στις ακτές του Ατλαντικού, που βρίσκεται 680 χλμ. νότια του Μπουένος Αϊρες.

Επίσης, κλειστά, μέχρι νεοτέρας, παραμένουν τα σχολεία σε πόλεις που βρίσκονται στις ακτές του Ατλαντικού, όπως στο Ρόουσον, στο Τρέλιου, στο Πουέρτο Μαδρίν, στις ακτές του Ατλαντικού.

Χαρακτηριστικά, ο Μαρσέλο Κασκόν, δήμαρχος της ορεινής Μπαρίλος - απέχει μόλις 100 χλμ. προς ανατολάς του ενεργοποιημένου ηφαίστειου Puyehue - δήλωσε: « Είμαστε δέσμιοι των μετεωρολογικών συνθηκών, παραμένουμε σε κατάσταση συναγερμού».

Μάλιστα, οι κάτοικοι του συγκεκριμένου θέρετρου έχουν λάβει οδηγίες να έχουν ερμητικά κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες τους και να « αποφεύγουν τις εξόδους».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή