Φόβοι επιδημίας E.coli και στη Σουηδία

Το ξέσπασμα τοπικής επιδημίας του επικίνδυνου βακτηρίου Ε.coli φοβούνται οι σουηδικές αρχές, μετά τη διάγνωση πως ένας Σουηδός...

1'

Το ξέσπασμα τοπικής επιδημίας του επικίνδυνου βακτηρίου Ε.coli φοβούνται οι σουηδικές αρχές, μετά τη διάγνωση πως ένας Σουηδός, ο οποίος δεν είχε ταξιδέψει στη Γερμανία, δηλητηριάστηκε από μια επιθετική μορφή του βακτηρίου.

Το κρούσμα εντοπίστηκε στην περιφέρεια Σόνεν. Εκτός του γεγονότος ότι ο άνδρας δεν είχε μεταβεί στη Γερμανία, δεν είχε έρθει επίσης σε επαφή με Γερμανούς.

Έτσι, δημιουργούνται φόβοι ότι τι κρούσμα μπορεί να οφείλεται σε τοπικό βακτήριο.

«Αν δούμε περισσότερα τέτοια κρούσματα στη Σουηδία, τότε η κατάσταση θα είναι σοβαρή», δήλωσε η Σόφι Ίβαρσον, μια εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου για την Πρόληψη Μεταδοτικών Ασθενειών, σε σχόλιά της που μεταδόθηκαν από το ραδιοσταθμό SR.

Ο Σουηδός ασθενής προσβλήθηκε στα μέσα Ιουνίου και τα συμπτώματα που εμφάνισε ήταν σοβαρά.

Τη Δευτέρα, οι σουηδικές αρχές συνέστησαν στους πολίτες να μην καταναλώνουν φύτρα φασολιών είτε αυτά προέρχονται από εισαγωγές είτε έχουν καλλιεργηθεί στη Σουηδία.

Πενήντα τρεις Σουηδοί, οι οποίοι ταξίδεψαν φέτος την άνοιξη στη Γερμανία, προσβλήθηκαν από τον τύπο Ο104 του εντεροαιμορραγικού E.coli αφού ήρθαν σε επαφή με φύτρα φασολιών. Ένας από αυτούς απεβίωσε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή