Φουκουσίμα: Επαναλειτουργεί ο πρώτος αντιδραστήρας

Εκ νέου σε λειτουργία θα τεθεί για πρώτη φορά ένας πυρηνικός αντιδραστήρας στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, μετά την καταστροφή που προκλήθηκε στις 11 Μαρτίου...

1'

Εκ νέου σε λειτουργία θα τεθεί για πρώτη φορά ένας πυρηνικός αντιδραστήρας στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, μετά την καταστροφή που προκλήθηκε στις 11 Μαρτίου από το φονικό σεισμό και το τσουνάμι, μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji.

Ο αντιδραστήρας Νο3 του πυρηνικού εργοστασίου Τομαρί, το οποίο κατασκευάστηκε στο νησί Χοκάιντο της βόρειας Ιαπωνίας, τέθηκε εκ νέου σε εμπορική εκμετάλλευση μετά το πράσινο φως που έλαβε από τις αρμόδιες αρχές, πρόσθεσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.


Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Ιντιπένεντ υποστηρίζει ότι η έκρηξη στους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα ήταν αναπόφευκτή λόγω παλαιότητας των αντιδραστήρων.

Η βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης πως από τον Σεπτέμβριο του 2002 είχε κατατεθεί ανάλυση φθορών που ζητούσε την άμεση και επιτακτική αντικατάσταση όλου του συστήματος σωληνώσεων του εργοστασίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή