Τα τροχαία νούμερο ένα κίνδυνος για τους τουρίστες

Επικίνδυνοι δρόμοι, μη ασφαλή οχήματα, επικίνδυνη οδήγηση και κακοί οδηγοί το φονικό τετράπτυχο που αποτελεί τον υπ’ αριθμόν...

1'

Επικίνδυνοι δρόμοι, μη ασφαλή οχήματα, επικίνδυνη οδήγηση και κακοί οδηγοί το φονικό τετράπτυχο που αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για τη ζωή του τουριστών ανά τον κόσμο.


Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα από το βρετανικό ίδρυμα οδικής ασφάλειας FIA, τα τροχαία είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους τουρίστες.


Υπολογίζεται πως 25.000 τουρίστες χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους σε τροχαία, αριθμός που αναμένεται να εκτοξευτεί σε 45.000 ως το 2020 και μέχρι το 2030 σε 75.000.


Τα τροχαία συνιστούν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ζωή των τουριστών σε σύγκριση με την τρομοκρατία, τα αεροπορικά δυστυχήματα και τις μολυσματικές ασθένειες.


Η έκθεση διαπιστώνει ότι η διεθνής βιομηχανία τουρισμού και οι τουριστικοί οργανισμοί δεν παρέχουν επαρκείς συμβουλές για την επαγρύπνηση των τουριστών αναφορικά με συγκεκριμένα προβλήματα οδικής ασφάλειας που αφορούν διαφορετικές χώρες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή