Συρία: Νεκρό στέλεχος της αντιπολίτευσης

Ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι του Κούρδου Μεσάαλ Τάμο, ηγετικού στελέχους της συριακής αντιπολίτευσης, και τον σκότωσαν...

Συρία: Νεκρό στέλεχος της αντιπολίτευσης
1'

Ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι του Κούρδου Μεσάαλ Τάμο, ηγετικού στελέχους της συριακής αντιπολίτευσης, και τον σκότωσαν, όπως έγινε γνωστό από οργανώσεις ακτιβιστών.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τέσσερις ένοπλοι μασκοφόροι μπήκαν στο σπίτι του στο Καμισλί της βορειοανατολικής Συριας, τον σκότωσαν και τραυμάτισαν τον αδελφό του.

Άλλη πηγή ωστόσο ανέφερε ότι οι δράστες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν το γιο του Τάμο, Μαρσέλ, καθώς και ένα συνεργάτη του ενώ το επίσημο πρακτορείο Sana μετέδωσε ότι οι ένοπλοι επέβαιναν σε ένα μαύρο αυτοκίνητο και άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος όπου βρισκόταν ο 53χρονος Κούρδος.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του Τάμο, χιλιάδες Κούρδοι συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο του Καμισλί όπου μεταφέρθηκε η σορός του.

Ο Μεσάαλ Τάμο είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, αφού εξέτισε ποινή τρεισήμισι ετών. Είχε ιδρύσει και ήταν πρόεδρος του φιλελεύθερου κουρδικού κόμματος «Ρεύμα του Μέλλοντος» που πρεσβεύει ότι οι Κούρδοι είναι αναπόσπαστο μέρος της συριακής κοινωνίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή