Σόρος: Δεν χρηματοδοτώ τους «Αγανακτισμένους»

Ο Τζόρτζ Σόρος αναγκάστηκε να διαψεύσει επίσημα τις αναφορές σε blogs και ραδιοφωνικούς σταθμούς ότι χρηματοδοτεί το κίνημα «Καταλάβετε την Wall Street».

Σόρος: Δεν χρηματοδοτώ τους «Αγανακτισμένους»
1'

«Ο κ. Σόρος δεν χρηματοδοτεί τους διαδηλωτές άμεσα ή έμμεσα» δήλωσε ο Michael Vachon, ο εκπρόσωπος του μεγαλοεπενδυτή και συμπλήρωσε: «Οι όποιες δηλώσεις περί του αντιθέτου είναι προσπάθεια όσων αντιτίθεται στο κίνημα να αμαυρώσουν την αυθεντικότητά του»


Υπάρχει όμως, ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο κ. Σόρος έχει χορηγήσει τα τελευταία χρόνια με τουλάχιστον 3,5 εκατ. δολ. την οργάνωση Tides Center, η οποία με τη σειρά της είναι από τους βασικούς χρηματοδότες της AdBusters, μία αντικαπιταλιστική οργάνωση από τον Καναδά, της οποίας η έντονη εκστρατεία πυροδότησε και το κίνημα «Καταλάβετε την Wall Street».


Το Reuters επικαλείται έγγραφα των αμερικανικών φορολογικών υπηρεσιών, βάσει των οποίων η οργάνωση Open Society του George Soros, χρηματοδότησε την Tides Center. Από τα ίδια έγγραφα προκύπτει ότι χρηματοδότες της Tides Center είναι το Ford Foundation και το Gates Foundation. Ερωτηθείς για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Vachon δήλωσε πως η χρηματοδότηση της Tides Center «αφορά άλλους σκοπούς» και όχι την AdBusters.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή