Οι ΗΠΑ θέλουν πίσω το σκάφος που έπεσε στο Ιράν

Η αμερικανική κυβέρνηση, δια στόματος Μπάρακ Ομπάμα, ζήτησε να της επιστραφεί το μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος που κατέπεσε στο Ιράν.

Οι ΗΠΑ θέλουν πίσω το σκάφος που έπεσε στο Ιράν
1'

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, απέφυγε ωστόσο να σχολιάσει αν η απώλεια αυτή θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας.

«Ζητήσαμε να μας επιστραφεί. Θα δούμε πώς θα ανταποκριθούν οι Ιρανοί», είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση που είχε στο Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Νούρι αλ-Μαλίκι.

Για το θέμα της Συρίας, ο Ομπάμα παραδέχτηκε ότι Ουάσινγκτον και Βαγδάτη έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η καταστολή των διαδηλώσεων από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ. Σημείωσε όμως ότι ο Μαλίκι ενεργεί με γνώμονα το συμφέρον του Ιράκ.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός από την πλευρά του εξέφρασε ανησυχίες για την πιθανότητα η βία μεταξύ διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων στη Συρία να επεκταθεί και στο Ιράκ. Πρόσθεσε ότι επιθυμία του είναι να βρεθεί μια ειρηνική λύση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή