Κύπρος: Για πρώτη φορά επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στα γραφεία του ΑΚΕΛ

Σε μία επίσκεψη που «ενέχει ιδιαίτερο συμβολισμό» προχώρησε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος βρέθηκε στα γραφεία του ΑΚΕΛ και είχε μακρά συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του κόμματος Άντρο Κυπριανού.

Κύπρος: Για πρώτη φορά επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στα γραφεία του ΑΚΕΛ
1'

Μετά τη συνάντηση και οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου, καθώς, όπως ανέφεραν είναι η πρώτη φορά που προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου επισκέπτεται τα γραφεία του ΑΚΕΛ.

Επίσης, τόνισαν ότι οι δύσκολοι καιροί που διέρχεται η Κύπρος επιβάλλουν τη συνεργασία όλων για να βοηθηθεί ο λαός της.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η οικονομική κρίση. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο Άντρος Κυπριανού συμφώνησαν στη λήψη μέτρων έγκαιρης αντιμετώπισης για να αποφευχθούν εκποιήσεις περιουσίας και κυρίως της πρώτης κατοικίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι η Εκκλησία είναι έτοιμη για να βοηθήσει το λαό, αλλά, όπως σημείωσε, αυτό δεν αρκεί και χρειάζεται να υπάρξει προγραμματισμός και κινητοποίηση κράτους και κομμάτων.

Από την πλευρά του, ο γγ του κόμματος δήλωσε ότι παρά τις διαφωνίες ΑΚΕΛ-Εκκλησίας και τα δυο μέρη γνωρίζουν ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία, για να στηριχθεί ο λαός.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή