Ο Έρογλου ενημέρωσε τα τουρκοκυπριακά κόμμματα για το Κυπριακό

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ενημέρωσε τα τ/κ πολιτικά κόμματα ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

Ο Έρογλου ενημέρωσε τα τουρκοκυπριακά κόμμματα για το Κυπριακό
1'

Μετά τη συνάντηση, ο αρχηγός του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος, λεγόμενος αναπληρωτής πρωθυπουργός Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι έγινε μια αξιολόγηση γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και επανέλαβε ότι δεν ελήφθη ακόμη επίσημη απάντηση από την ε/κ πλευρά για το κοινό ανακοινωθέν. Είπε ακόμη ότι όλα τα τ/κ πολιτικά κόμματα υποστηρίζουν τον Έρογλου και την πρόταση που έδωσε και ευχήθηκε σύντομα να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Ο ηγέτης του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, λεγόμενος πρωθυπουργός Οζγκάν Γιονκάντζίογλου δήλωσε ότι η ε/κ πλευρά δεν έδωσε καμία απάντηση αναφορικά με το κοινό ανακοινωθέν, πρόσθεσε ωστόσο ότι η συμφιλίωση πρέπει να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό. Είπε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να αρχίσουν το συντομότερο και ότι η πάροδος του χρόνου θα κάνει την παρούσα κατάσταση ακόμη πιο μόνιμη.

Από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, ο Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν είπε ότι ο Τ/κ ηγέτης τους ενημέρωσε για το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος που δόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη από την τ/κ πλευρά προσθέτοντας ότι αναμένεται ακόμη απάντηση από την ε/κ πλευρά.

Ο αρχηγός του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Κεμάλ Οζιγκίτ είπε ότι επιμένουν στην μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια. Πρόσθεσε ότι έγγραφο με αυτές τις θέσεις παρουσιάστηκε στην ε/κ πλευρά εκφράζοντας την ελπίδα να αρχίσουν οι συνομιλίες το συντομότερο δυνατό.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή